Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Kunstig intelligens i online handel: Bliv klogere på teknologiens muligheder"

- Thomas Bogh, Bonzer
Læs bloggen her

Taler imod store lønstigninger for butiksansatte

Foto: detailfolk.dkTirsdag den 21 februar 2023 kl. 06:00 af: Kristian Holgersen

I forbindelse med overenskomstforhandlingerne advarer tre brancheforeninger om store lønstigninger i butikkerne.

Dansk Detail, Skobranchen.dk og Men’s Fashion, som repræsenterer en lang række butikker over hele landet, frygter store lønstigninger i den kommende overenskomst.

Det skriver de tre brancheorganisationer i en meddelelse.

Følger niveauet fra forhandlingerne på industriens område, så bliver det en dyr omgang for mange af landets butikker, som i forvejen kæmper for at holde sammen på økonomien.

I overenskomstaftalen på industriens område stiger lønnen på en række områder:  Mindstebetalingssatsen stiger med 4,50 kr. per år, tillæg for overarbejde stiger med 3,5 procent i 2023 og 3,0 procent i 2024, mens bidraget til Fritvalgs Lønkonto stiger med 2 procent fra mart 2024.

- Vi kommer fra en coronakrise med tvangsnedlukning, efterfulgt af en inflationskrise og historisk lav forbrugertillid, hvilket har presset specialvarehandlen til det yderste. Samtidig var den stigende inflation med til at presse nettoprisindekset op på et meget højt niveau, hvilket bl.a. satte sig i kraftige huslejestigninger på 5-10 procent i slutningen af 2022, fremgår det af pressemeddelelsen.

- Løn og husleje er de to største udgiftsposter indenfor specialvarehandlen, og hvis de stiger meget kraftigt, vil det presse samtlige specialvareforretninger indenfor beklædning, sko, møbler og andre livsstilsprodukter rundt om i de danske bymidter.

Når overenskomstforhandlingerne på detailområdet begynder, håber de tre brancheorganisationer, at HK måder op med et “oprigtigt ønske om at nå til enighed”, som det bliver formuleret.

LÆS OGSÅ: Nemlig.com indgår overenskomst med 3FFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD