Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Coop ansætter chauffører og indgår overenskomst med 3F

Foto: PR Coop MADMonday den 28 June 2021 kl. 06:00 af: Kristian Holgersen

Som noget nyt bliver chaufførerne, som leverer varer fra Coop.dk MAD, ansat direkte hos Coop. Det er nemmere, lyder det fra topchefen.

Nu har Coop.dk MAD så valgt at ændre på forretningsmodellen, så chaufførerne fremover bliver ansat direkte i Coop - hidtil har koncernen brugt selvstændige vognmænd gennem logistikfirmaet Mover.

Samtidig har Coop indgået overenskomst med fagforeningen 3F, fremgår det af en pressemeddelelse.

Til Politiken forklarer den adm. direktør for Coop - Kræn Østergaard Nielsen - hvorfor ændringerne sker nu.

- Det er vigtigt for os at sikre ordentlige forhold for vores chauffører. Vi har gjort alt, hvad vi kan for at sikre gode forhold sammen med vores dygtige partner Mover, men det er i sidste ende nemmere, når chaufførerne er ansat direkte hos os, siger han til Politiken og fortsætter:

- Vi kommer stadig til at bruge Mover i spidsbelastningsperioder, men vi vil hjemtage størstedelen af transporten selv. Chaufførerne er virksomhedens ansigt, det er dem, kunderne møder, og de skal have ordnede forhold. Jeg bruger selv vores service en gang om ugen, og jeg ved, hvor bekvemt det er at handle dagligvarer på nettet, men bekvemmeligheden må ikke ske på bekostning af chaufførerne. Og det har været afgørende for os at sikre, at vi tager ansvar i den digitale økonomi, siger direktøren.

Et gennembrud

Overenskomsten sikrer klare rammer for aflønning af chaufførerne, pension, betaling for overarbejde og andre almindelige rettigheder, som det danske arbejdsmarked er kendt for.

I 3F kalder formanden for transportgruppen - Jan Villadsen - aftalen for et gennembrud.

- Jeg er meget glad. Overenskomsten med Coop er et vigtigt gennembrud i en tid, hvor onlinehandel er i stærk vækst, mens medierne beretter om uhyrlige forhold på den her del af arbejdsmarkedet, siger han.

- Onlinehandel gør livet lettere for mange, men arbejdet skal naturligvis foregå på ordentlige vilkår. Overenskomsten med Coop sikrer, at forbrugere nu kan vælge sikkerhed for fair transport og ordnede forhold, når de bestiller varer. Samtidig kan den nye overenskomst medvirke til at skabe lignende rammer hos andre virksomheder, der leverer varer direkte til forbrugernes dørtrin eller andre ydelser via en app, siger Jan Villadsen.

LÆS OGSÅ: Coop finder en ressourcestærk partner til milliardprojektFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD