Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Kunstig intelligens i online handel: Bliv klogere på teknologiens muligheder"

- Thomas Bogh, Bonzer
Læs bloggen her

Afbryder forhandlinger om overenskomst: - Det går utrolig langsomt

Per Tønnesen, formand i HK Handel.
Foto: Karin Meldgaard HenriksenMandag den 17 februar 2020 kl. 11:24 af: Kristian Holgersen

Første forsøg på at nå frem til en ny overenskomst for 150.000 butiksansatte blev ikke til noget. Parterne er gået hver til sit.

I lørdags begyndte HK Handel og Dansk Erhverv Arbejdsgiver at forhandle om løn- og arbejdsvilkår for de over 150.000 ansatte, der er omfattet af Landsoverenskomsten for Butik.

Men resultaterne lader indtil videre vente på sig. Søndag aften gik parterne nemlig hver til sit uden at være nået til enighed, skriver HK Handel i en pressemeddelelse.

- Det er nogle vanskelige forhandlinger, og der er stadig væsentlige elementer, der skal løses, siger Per Tønnesen, formand for HK Handel.

- Vi forventer stadig at nå et godt resultat, men lige nu går det utrolig langsomt. Selv en snegl er et hurtigt dyr på savannen, hvor vi befinder os nu, fortsætter han.

De næste par dage vil parterne bruge på at analysere mulighederne for at nå et resultat, fremgår det af pressemeddelelsen.

Har flere krav

HK Handel har en række krav med under armen, som er hentet i en pulje af mere end 2.500 ønsker fra fagforeningens aktive medlemmer.

- Vi har set meget frem til disse forhandlinger, som gerne skulle indebære, at vi kan skabe noget mere til handelsansatte i Fritvalgskontoen, en højere mindstebetaling og forhåbentligt dertil en række andre goder, sagde Per Tønnesen inden forhandlingerne gik i gang.

Han mener, at arbejdsgiverne har midlerne til at komme HK Handel i møde.

- Vi anser absolut, at der er økonomisk råderum i virksomhederne - og dermed plads til forbedringer i løn- og arbejdsvilkår for vores medlemmer, sagde Per Tønnesen.

LÆS OGSÅ: Faglige forhandlinger: Jensens Bøfhus vil behandles ligesom rivalenFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD