Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Stort flertal af HK'erne stemte ja til ny overenskomst

På billedet ses HK Handels formand, Per Tønnesen.
Foto: Karin Meldgaard HenriksenFriday den 21 April 2017 kl. 10:08 af: Lise Møller Schilder

Mens slagterne strejker i frustration, kan HK fortælle, at en stor del af deres medlemmer stemte ja til den nye overenskomst.

I går blev overenskomsten for lønmodtagerne i den private sektor vedtaget. Tre gange så mange HK'ere stemte om overenskomsten som i 2014, da stemmeprocenten for medlemmerne af HK Handel landede på 40 procent.

Af de HK'ere, der valgte at stemme, var det hele 83,2 procent, som stemte ja. Det skriver HK på sin hjemmeside.

Forskellige forbund i strid 

Urafstemningen om overenskomsten blev foretaget blandt ca. 600.000 lønmodtagere i den private sektor, og den dækker en lang række forskellige grupper blandt andet HK, FOA, Dansk Metal, 3F og Fødevareforbundet.

Der var inden afstemning stor uenighed blandt forbundene om, hvorvidt man skulle anbefale et ja eller nej til overenskomsten.

Fødevarefobundet var et af de forbund, hvor medlemmerne stemte nej. Hele 87 procent stemte nej til overenskomsten. Eksempelvis vente 98 procent af slagterne, som er en del af Fødevareforbundet, tommelfingeren nedad.

HK'ere glade for aftalen

Overenskomsten endte dog med at blive vedtaget i går, da ja-siden fik flertal med 57,2 procent.

Der er en god grund til, at HK'erne stemte ja. Det siger Per Tønnesen, formand for HK Handel.

- Vi har fået tilkæmpet os et nattillæg til butiksansatte. Derudover tager medlemmerne godt imod fordoblingen af Fritvalgs Lønkontoen, lønnet forældreorlov og udvidet ret til barnets første sygedag. Samtidig er der i HK Handels overenskomster ikke indrømmet væsentlig fleksibilitet til arbejdsgiverne, som vi ser på nogle af de områder, hvor der er stemt nej, siger Per Tønnesen.

Slagterne går i strejke

Slagterne er på den anden side så frustrerede, at de flere steder har besluttet at nedlægge arbejdet. Det skriver DR Syd.

- Der er en voldsom utilfredshed med, at vores stemmer skal lægges sammen med så mange andre faggrupper, hvoraf nogle af dem har nogle helt andre arbejdsforhold, fortæller Brian Vestergaard, tillidsmand på slagteriet i Blans, til DR Syd.

LÆS OGSÅ: HK Handel: Beskyt dig selv og lad tyven gåFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD