Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Føtex-direktør: Vores lavere priser er en succes

Foto: detailfolk.dkMonday den 22 January 2018 kl. 08:46 - Kilde: Business

Discount-krigen er langt fra død. Føtex høster nu frugterne af deres nedsatte priser. Men der er også ulemper ved strategien.

I sensommeren 2017 valgte Føtex at sætte priserne ned på over 2000 varer. Den strategi har givet mere salg i butikkerne. Det fortæller Førex direktør, Thor Jørgensen, til Business.

Føtex havde ellers i en årrække mistet markedsandele til discountbutikkerne. Derfor valgte kæden at investere en kvart milliard kroner i at sænke priserne på cirka en femtedel af varerne.

- Vi havde en tro på, at prisnedsættelserne kunne drive en vækst i volumen på 10 pct., men nu ser vi en vækst i volumen på 18 pct. på frugt og grønt. Det er rigtigt meget. Det havde jeg ikke tænkt skulle ske så hurtigt, som det er sket, så det er gode tegn, siger Thor Jørgensen.

Kunderne vælger de dyre fra

I december blev der solgt 12 procent mere af de nedsatte varer sammenlignet med december 2016. Men prisnedsættelsen har ikke ændret alting fra den ene dag til den anden. Det erkender direktøren. Strategien betyder nemlig også, at de dyrere varer bliver valgt fra til forskel for de billige.

- Så længe vi får flere kunder, giver det OK mening i forhold til salget, men når den ene vare spiser af den anden, skal volumen løfte sig meget, før vi er med, siger Thor Jørgensen.

LÆS OGSÅ: Ny udvikling i discountkrigen: Føtex sænker priserne

Læs hele artiklen på Business


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD