Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

SuperBrugsen havner i shitstorm efter fyring

Foto: detailfolk.dkFriday den 3 February 2017 kl. 09:40 - Kilde: Flere medier

En kop kaffe kostede en medarbejder jobbet i SuperBrugsen. Det har sat gang i en shitstorm.

17-årige Buster Hoff blev fyret fra sit job i SuperBrugsen City i Odense, fordi han glemte at betale for en kop kaffe til 5 kroner. Det skriver Fyens.dk.

Selvom han erkender at have brudt reglerne, så kom det alligevel som en slem overraskelse, da han blev kaldt ind på chefens kontor og fik en fyreseddel stukket i hånden med begrundelsen "Manglende betaling for kaffe/kakao."

- Jeg blev chokeret. Det er rigtigt, at jeg havde glemt at betale de fem kroner for kaffen. Det var dumt, og jeg kunne have fået en advarsel. Men det er voldsomt at blive fyret, siger Buster Hoff til TV2.

En tur i Facebook-maskinen

Efter sagen kom frem, har den bragt sindene i kog på de sociale medier. På Facebooksiden for SuperBrugsen City i Odense har rigtig mange brugere givet deres ærlige mening til kende og kritiseret fyringen af butikkens unge medarbejder.

- Hold da op, sikke da en lortebehandling. Hvis I behandler jeres ansatte på den måde, så tør jeg slet tænke på hvad I gør ved jeres kunder. Det er mig i øvrigt helt uforståeligt, at I overhovedet tillader jer at ta' 5kr for en kop medarbejderkaffe. Sikke da en ågerpris, lyder en typisk kommentar fra en bruger på Facebook.

En anden skriver:

- En 17 årig der sikkert har sit første arbejde hos jer bli'r udnydtet og fyret for FEM kroner, i stedet for at lære ham om arbejdsmarked og give ham en advarsel - jeg er færdig med Coop. Specielt efter at i har været så stupide at sige at i ikke kan skelne mellem 5,-kr eller 5.000,-kr men sjovt nok kan resten af Danmark.

Coop: Manglende betaling er fyringsgrund

Hos Coop afviser man at kommentere på enkeltsager, men til DR Nyheder bekræfter koncernens informationschef, Jens Juul, at butikstyveri godt kan være en fair fyringsgrund.

- Når man som medarbejder tager en vare i butikken, så skal man betale for den ligesom kunderne. Tager man vare uden at betale, så kan man som udgangspunkt blive bortvist. Der er naturligvis en individuel vurdering af forholdene. Der kan være en god forklaring eller være tale om en forglemmelse, siger han til DR Nyheder og fortsætter:

- I det her tilfælde har vi vurderet, at butikkens ledelse har handlet korrekt ud fra den information, der har været.

LÆS OGSÅ: Kvickly er havnet i shitstorm om kønFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD