Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Ordblind butikselev får stor godtgørelse efter fyring

Foto: Karin Meldgaard Henriksen/HK HandelTuesday den 24 January 2017 kl. 11:35 - Kilde: HK

En ung butikselev blev fyret, fordi hun som ordblind har problemer med at stave. Det koster nu arbejdsgiveren en godtgørelse, skriver HK.

20-årige Camilla Nørgaard blev i 2015 fyret fra sin læreplads i en smykkebutik, fordi hun som ordblind har svært ved at stave.

Nu har hun med hjælp fra HK Handel indgået et forlig med arbejdsgiveren, der sikrer hende 6 måneders løn og en godtgørelse på 10.000 kroner for et mangelfuldt ansættelsesbevis - i alt 87.800 kroner. Det skriver HK.

I begyndelsen havde Camilla Nørgaard det ellers godt med sin elevplads. Men da hun en dag ikke kunne stave til ordet lodning, begyndte chefen at trække i land, fortæller hun til HK.

- Hun sagde, at vi skulle finde ud af, hvad der skulle ske. Dagen efter blev jeg afskediget, siger Camilla Nøørgaard, der kun nåede at være ansat i 12 dage.

- De sagde, at jeg var en god sælger og snakkede godt med kunderne, men at de ikke kunne bruge mig på grund af ordblindheden, fortsætter hun,

HK går ind i sagen

Men sådan en behandling er ikke lovlig, understreger Lisbeth Nørremark, faglig sekretær i HK Handel. Hun førte sagen til Tvisitghedsnævnet, hvor den siden endte i et forlig.

- I loven om forskelsbehandling på arbejdsmarkedet fremgår det i allerførste paragraf, at man ikke må diskriminere på grund af et handicap, slår hun fast.

Camilla Nørregaard har siden fået en elevplads i skokæden Bianco.

LÆS OGSÅ: HK anklager Dansk Supermarked for snyd med kontrakter

 

Læs hele artiklen på HK


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD