Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Tusinder overvåges ulovligt af chefen

Foto: detailfolk.dkFriday den 21 February 2014 kl. 11:15 af: Newspaq

Blandt andet butiksansatte oplever i stigende grad at blive overvåget ulovligt af chefen.

Tusindvis af danskere bliver hver dag overvåget ulovligt, når de bevæger sig rundt på arbejdspladsen, i butikker eller hjemme i nabolaget. Det skriver metroxpress.

Det er vurderingen fra Sikkerhedsbranchen, som skønner, at 30-40.000 kameraer optager billeder af områder, hvor lovgivningen ikke giver dem tilladelse.

- Det er stærkt bekymrende, og det er en uacceptabel situation i forhold til privatlivsbeskyttelsen, siger Kasper Skov-Mikkelsen, som er direktør hos Sikkerhedsbranchen, til metroxpress.

- Det er alvorligt, og man har slet ikke fokus på, hvad man må, siger han til metroxpress.

Ifølge brancheforeningen er det både husejere, virksomheder, kommuner og butiksdrivende, som overvåger ulovligt, og formålet er ikke kun at beskytte sig mod indbrud og tyveri.

Butiksansatte oplever stigende overvågning

Butiksansatte bliver i stigende grad også overvåget med kamera på ulovlig vis, lyder det fra fagforbundet HK.

- Det er vores indtryk, at ulovlig kameraovervågning foregår mere og mere. Arbejdsgiverne sætter det op, uden medarbejderne ved det, og vi ved, at de sidder og kigger med i enten fritiden eller i arbejdstiden, uden medarbejderne ved det, siger Cliff Præstegaard, der er formand for HK Handel i Østjylland, til metroxpress.

- Medlemmer får at vide, at de nu har de siddet og læst i et blad i 30 minutter, og at det skal ikke ske igen. Det sætter sig jo på psyken hos de ansatte, og det er dybt krænkende, siger Cliff Præstegaard til metroxpress.

I en aktuel sag fra Randers blev 28-årige Tina Andersen overvåget ulovligt af sin chef, mens hun passede sit arbejde i et bageri. Arbejdsgiveren havde installeret overvågning i forretningen, som også optog lyd, og det var sket uden de ansattes samtykke. Chefen hørte på lydoptagelserne, hvordan Tina Andersen ikke følte sig tilpas i butikken, og på det grundlag blev hun fyret.

- Det er ubehageligt at vide, at han har hørt alt det, vi har snakket om, siger Tina Andersen, som sammen med HK nu kører en sag mod arbejdsgiveren på baggrund af den ulovlige overvågning.

LÆS OGSÅ: Nu kan lønmodtagere få flere penge for en ulovlig fyringFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD