Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

HK anklager Dansk Supermarked for snyd med kontrakter

Foto: Dansk Supermarked GroupMonday den 21 November 2016 kl. 09:48 - Kilde: DR.dk

Ulæselige underskrifter har fået HK til at anklage Bilka for at snyde med kontrakter til virksomhedspraktikanter.

Det er lidt for nemt at få gratis arbejdskraft, hvis man ikke registrerer, hvem der er i virksomhedspraktik. Det mener HK, der anklager Dansk Supermarked for at snyde med de kontrakter, som personer i virksomhedspraktik skal underskrive. Det skriver DR.

DR Nordjylland har fået adgang til en række kontrakter for virksomhedspraktikanter fra Bilka i Skalborg. I alt 14 kontrakter er kun underskrevet med en ulæselig krusedulle. I stedet burde der være et navn og en underskrift fra en medarbejderrepræsentant, der har godkendt, at virksomheden har forlænget kontrakten med en virksomhedspraktikant.

- Det er en del af de såkaldte forholdstalsregler, der skal sikre, at en virksomhed ikke ansætter for mange af de gratis praktikanter i forhold til antallet af ordinært ansatte, skriver DR.

Generelt problem i DS:

Ifølge HK Handel er det et generelt problem i Dansk Supermarked, som HK Handels formand, Per Tønnesen mistænker for at fifle med blanketterne for at få gratis arbejdskraft.

- Noget tyder på, at Dansk Supermarked ikke overholder reglerne, siger Per Tønnesen til DR.

Virksomhedspraktikanter skal ikke aflønnes i de uger, hvor det offentlige betaler for praktikanten, som i den periode får kontanthjælp eller dagpenge.

Dansk Supermarked forklarer, at alle kontrakterne er godkendt af jobcentret. Kommunikationsdirektør i Dansk Supermarked, Mads Hvitved Grand, lover dog, at man fremover vil gøre sig mere umage med at underskrive kontrakterne med blokbogstaver.

LÆS OGSÅ: Salling truer ansatte til lønnedgang

Læs hele artiklen på DR.dk


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD