Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Kunstig intelligens i online handel: Bliv klogere på teknologiens muligheder"

- Thomas Bogh, Bonzer
Læs bloggen her

Erkender to fyringsfejl - og tilbyder Mohamad genansættelse

Foto: detailfolk.dkTirsdag den 5 januar 2016 kl. 14:24 af: Søren Duran Duus

17-årige Mohamad Al Jawerheri overvejer at tage imod et tilbud om at blive genansat i Bilka i Næstved efter turbulent fyring. Sagen fortsætter for HK Handel.

Helt undtagelsesvis udtaler Dansk Supermarked Group sig nu om sagen med 17-årige Mohamad Al Jawerheri, som blev fyret af Bilka i Næstved, fordi han angiveligt havde stødt nogle mennesker i en debat på Facebook.

Det sker efter en intern undersøgelse og tirsdagens forsoningsmøde med Mohamad Al Jawerheri og hans bisiddere.

- Det, der står tilbage fra forløbet er, at Bilka Næstved i december modtager flere kundeklager over Mohamad Al Jarwerheri. Derfor indkaldes Mohamad Al Jarwerheri til en samtale med sin nærmeste chef, hvori kundeklagerne drøftes. Mødet afsluttes med, at der foreligger en skriftlig opsigelse underskrevet af Mohamad Al Jarwerheri, oplyser Dansk Supermarked Group, som står bag Bilka-kæden.

To procedurefejl

I en pressemeddelelse erkender Dansk Supermarked Group, at Bilka har begået to procedurefejl i den konkret personalesag:

- Dels skulle Mohamad have været tilbudt en bisidder til mødet. Det er ikke et lovkrav, men vores virksomhedspolitik foreskriver dette.

- Derudover skulle Mohamad på mødet ikke have været præsenteret for en opsigelse, og sagen burde have været undersøgt yderligere, inden den eventuelt havde fået konsekvenser. Dette beklager vi naturligvis meget, lyder det fra Dansk Supermarked Group.

Hverken Bilka eller Dansk Supermarked Group som sådan har undersøgt den islam-fjendtlige Facebook-gruppe ’Ja til frihed - nej til islam', hvori Mohamad Al Jarwerheri angiveligt skulle havde stødt flere ifølge Dansk Supermarked Groups oplysninger.

Dansk Supermarked Group har på tirsdagens møde tilbudt Mohamad Al Jarwerheri, at han kan blive genansat i Bilka Næstved. Alternativt i en anden butik i virksomheden, som Mohamad Al Jarwerheri nu overvejer.

LÆS OGSÅ: Bilka-anmelder har fået dødstrusler

HK Handel vil til bunds

Selvom HK Handel er glad for Bilkas beklagelse over for Mohamad Al Jarwerheri, så slutter fyringssagen, som har vakt meget medieopmærksom, ikke her for fagforeningen.

Fagforeningen HK Handel vil sætte fokus på Bilkas håndtering af medarbejderens ytringsfrihed på baggrund af sagen med den 17-årige Mohamad, oplyser faglig sekretær i HK Handel Jeannette Hahnemann.

Hun vil nu gennemgå Bilka og Dansk Supermarked Groups personalehåndbog, der beskriver retningslinjerne for medarbejdernes ytringsfrihed.

- Vi skal have en meget præcis snak med Dansk Supermarked, hvor vi bliver enige om, hvad der er i orden, og hvad der ikke er i orden, så vi ikke står i denne situation igen. Det er vigtigt, at vi får gjort det tydeligt for medarbejderne, hvor grænsen går, så man ved, hvad man skal forholde sig til, siger Jeanette Hahnemann.

- Vi vil også gøre det klart, at medarbejdere i Danmark har en høj grad af ytringsfrihed uden for deres arbejde, og så længe man ikke er direkte illoyal over for sin arbejdsgiver, så kan chefen ikke blande sig i eksempelvis din Facebookdebat. Her regner jeg bestemt med, at Bilka vil være åbne over for en dialog med os, siger Jeanette Hahnemann.

LÆS OGSÅ: Mohamad og Bilka holder forsoningsmødeFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD