Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
Læs bloggen her

Skæve arbejdstider giver problemer i privaten

Foto: detailfolk.dkFredag den 20 februar 2015 kl. 15:07 - Kilde: Ugebrevet A4

Mens flere arbejder på skæve tidspunkter, er daginstitutionernes åbningstider slet ikke fuldt med udviklingen. Det er et problem, vurderer HK og forældreorganisation.

Når man først har fri, når butikken lukker klokken 22, kan det være svært at nå at hente børnene i daginstitutionen.

I en ny undersøgelse lavet blandt HK's medlemmer svarer halvdelen af småbørnsforældrene, at institutionernes åbningstider stemmer dårligt overens med deres arbejdstider, skriver Ugebrevet A4.

Formand i HK Kim Simonsen siger til Ugebrevet A4, at det skyldes, at institutionernes åbningstider ikke er fulgt med udviklingen på arbejdsmarkedet. Det er nemlig ikke kun inden for HK's område, at de skæve arbejdstider vinder frem. Det gør de også inden for transportbranchen, kommunikationsområdet, i industrien og i byggebranchen, viser en særkørsel fra Danmarks Statistik. Omvendt er det gået med daginstitutionernes åbningstider. En opgørelse fra Projekt Børnepasning viser, at en institution i 2008 typisk havde åbent 51,5 timer om ugen, mens det i 2013 var faldet til 51,2 timer om ugen.

- Arbejdsmarkedet har ændret sig rigtig meget de senere år. Butiksansatte har efter lukkelovens ophævelse fået nogle helt andre arbejdstider, og kontoransatte skal være fleksible og kan ikke bare smutte klokken 16. Det burde kommunerne kunne matche, men det kan de slet ikke, siger Dorthe Boe Danbjørg, der er formand i Forældrenes Landsforening, FOLA, til Ugebrevet A4.

Formanden for Børne- og Kulturudvalget i KL, Anne Mee Allerslev (R), siger til Ugebrevet A4, at hun ikke mener, problemet er generelt, selvom hun medgiver, at der kan være et problem i nogle kommuner.

LÆS OGSÅ: Søndagsåbent kan tvinge medarbejdere til at sige op

Læs hele artiklen på Ugebrevet A4


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD