Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
Læs bloggen her

Dansk Erhverv: Sådan sikres fremtidens detailhandel

Foto: detailfolk.dkTorsdag den 3 juli 2014 kl. 08:54 af: Freja Thorbech

Der skal politiske initiativer til, hvis den danske detailhandel også i fremtiden skal kunne konkurrere med udlandet og sikre dansk vækst, mener Dansk Erhverv.

Hvis konkurrenceevnen i den danske detailhandel skal styrkes i fremtiden, så skal der en række politiske ændringer til.

Det mener man hos Dansk Erhverv, der på baggrund af analysen 'Detailhandlen - fra varer til vækst' giver en række anbefalinger til, hvordan man sikrer en endnu stærkere detailhandel i fremtiden.

I analysen konkluderes det, at den danske detailbranche bidrager til at sikre dansk vækst og danske job.

LÆS OGSÅ: 6 ting du ikke vidste om den danske detailbranche

Men der er samtidig en række faktorer, der hæmmer branchens muligheder, konkluderes det.

- Dansk detailhandel er underlagt et højt omkostningsniveau i hele værdikæden som konsekvens af et generelt højt lønniveau samt en række afgifter, regler og byrder, der direkte eller indirekte koster ressourcer og pålægger branchen tidskrævende, administrative opgaver. Det er med til at øge priserne i butikkerne og gøre det sværere at konkurrere med udenlandske virksomheder, der i dag kan nå de danske forbrugere direkte via e-handel, lyder det blandt andet i analysen.

Stop bureaukratisk pres

Først og fremmest mener erhvervsorganisationen, at der skal ro omkring detailhandlens rammevilkår.

- Mængden af byrdefulde og udgiftskrævende regler og love, som forringer detailhandlens konkurrenceevne, skal reduceres, lyder det blandt andet i anbefalingerne fra Dansk Erhverv, der mener, at der er behov for en langt mere helhedsorienteret tilgang til fremtidens detailhandel.

Erhvervsorganisationen fremhæver, at detailhandlen står over for et stigende reguleringspres inden for blandt andet miljø, forbrugerrettigheder og produktsikkerhed.

- Det meste af reguleringen kan isoleret set synes fornuftigt, men det fulde omfang, og konsekvenserne af reguleringen, ses først, når de enkelte regler og krav ses i sammenhæng, lyder det i analysen og Dansk Erhverv anbefaler på den baggrund at man både ser på reguleringen fremadrettet, men også gennemgår eksisterende regulering

Ensartet håndhævelse af EU-regler

Derudover mener Dansk Erhverv, at der bør være en ensartet håndhævelse af regler inden for EU, så virksomhederne kan konkurrere på lige vilkår. Noget som danske virksomheder blandt andet kæmper med på fødevare-, forbruger- og miljøområdet.

- Der er desværre et omfattende brug af nationale særregler på områder, der ellers er dækket af EU-direktiver. Når det én gang for alle er besluttet, at regulering mest effektivt finder sted på europæisk niveau, bør dette respekteres af medlemsstaterne, lyder det i en anbefaling fra Dansk Erhverv.

En ekstra håndsrækning

Erhvervsorganisationen mener også, at man kan give detailhandlen og de ansatte i branchen en ekstra håndsrækning på forskellige områder. Blandt andet foreslår Dansk Erhverv, at daginstitutionernes åbningstider gøres mere fleksible. Mange detailansatte har med den ændrede lukkelov fået skævere arbejdstider, og har derfor brug for børnepasning uden for det klassiske 8-16-tidsrum.

LÆS OGSÅ: Kassedamer kæmper for timerneFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD