Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Kunstig intelligens i online handel: Bliv klogere på teknologiens muligheder"

- Thomas Bogh, Bonzer
Læs bloggen her

Lukkedage rammer butiksansatte hårdt

Foto: detailfolk.dkFredag den 17 august 2012 kl. 06:20 af: Steffen Moses

Butiksansatte med børn bliver hårdere ramt af daginstitutionernes lukkedage end andre forældre – og det bliver endnu værre den 1. oktober.

Det er besværligt for de fleste forældre, når børnehaver og vuggestuer holder lukkedage, men butiksansatte bliver ramt ekstra hårdt. For mens rigtig mange forældre tager børnene med på arbejde, når der er lukkedage, er det ikke en mulighed for de forældre, der arbejder i butik.

- Det er nærmest umuligt for butiksansatte at tage barnet med på arbejde, for hvor skal man gøre af dem i en butik? Man kan jo ikke sætte dem ved kasseapparatet, for det ville jo give en masse ballade, siger Jørgen Hoppe, formand for HK Handel, til detailfolk.dk.

Mere end hver tredje forældre med hjemmeboende børn under 12 år har inden for det seneste år haft børn med på arbejde, viser en ny undersøgelse gennemført af Analyse Danmark for Ugebrevet A4. Og det er ikke rimeligt, at nogle har den mulighed, mens andre kan være tvunget til at bruge feriedage på daginstitutionernes lukkedage, mener Jørgen Hoppe.

Lukkelov gør problemerne større
Udfordringerne for butiksansatte bliver kun større, når den nye lukkelov træder i kraft den 1. oktober, for mens butiksansatte i stigende grad skal arbejde på skæve tidspunkter, får daginstitutionerne i de fleste kommuner flere og flere lukkedage.

- Det er en problemstilling, vi har rejst, hver eneste gang politikerne har villet ændre lukkeloven. Hvis butikkerne skal have mere åbent, er man nødt til at pålægge kommunerne at gøre åbningstiderne i daginstitutionerne mere fleksible. For der vil uden tvivl være nogle, der kommer i klemme, slår Jørgen Hoppe fast.Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD