Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Ulovlig genåbning: Facebook lukker ned for erhvervsdrivende i oprør

Foto: detailfolk.dkMonday den 15 February 2021 kl. 09:49 - Kilde: Flere medier

En gruppe på Facebook, som opfordrede til at sætte gang i en uofficiel genåbning af landet, er blevet lukket ned.

Antallet af medlemmer i gruppen “National genåbning 15. Februar 2021” var lige på nippet til at nå 10.000, da Facebook besluttede sig for at sætte en stopper for aktiviteterne i fredags.

Det skriver flere medier.

I Facebookgruppen blev butikker, restauranter og andre erhvervsdrivende opfordret til at bryde restriktionerne fra i dag, mandag, mens den igangværende pandemi blandt andet blev affejet som “falsk.”

- Man må ikke sige, at coronakrisen er et bedrag, som om den ikke eksisterer. Så snart det bliver sundhedsskadelig misinformation, som medfører en decideret helbredsrisiko for folk, fjerner vi det, siger kommunikationschef i Facebook, Peter Münter, til Ritzau ifølge Itwatch.

I sidste uge var det målet for gruppens stifter - den fynske erhvervsmand Torkil Poulsen - at få 1.000 erhvervsdrivende med på idéen. Men hvor mange, der reelt er tale om, findes der ikke et samlet overblik over.

Professor: Argumentation holder ikke

På gruppen “National genåbning 15. Februar 2021” lød argumentationen, at en nedlukning ikke kan ske i overensstemmelse med Grundloven.

Særligt blev § 74 fremhævet, fordi det her fremgår, at “alle indskrænkninger i den fri og lige adgang til erhverv, som ikke er begrundede i det almene vel, skal hæves ved lov.”

Ifølge præsentationen af gruppens formål og synspunkter er coronavirus slet ikke alvorlig nok til at falde ind under den kategori. Men det afviser en professor fra juridisk institut på Syddansk Universitet.

- I Grundlovens paragraf 74 står også, at der kan foretages begrænsninger, hvis de er til gavn for almenvellet. Og lige nu har vi begrænsninger, der er indført til gavn for almenvellet, så efter min vurdering kan man ikke bruge grundlovens paragraf 74 i den her situation, siger juraprofessoren, siger Sten Schaumburg-Muller til DR.

LÆS OGSÅ: Gruppe opfordrer butikker til at se stort på nedlukningFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD