Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Regeringen lemper en flig af restriktionerne for detailhandlen

Foto: detailfolk.dkMonday den 8 February 2021 kl. 06:00 af: Kristian Holgersen

En justering af restriktionerne skal gøre det nemmere for butikkerne at bruge klik og hent-konceptet, lyder det fra regeringen.

Først om tre uger kan de tvangslukkede butikker gøre sig forhåbninger om at slå dørene op for kunderne igen.

Men allerede fra i dag - mandag den 8. februar - har regeringen besluttet at justere restriktionerne for detailhandlen en smule.

Landets butikker kan nu tilbyde kunderne at handle gennem klik og hent-konceptet, uden at betalingen skal ske på forhånd. Det skriver Erhvervsministeriet på sin hjemmeside.

Tidligere har det udelukkende været tilladt at udlevere varer ved butikken. 

- Det vil være en stor hjælp for de butikker, som f.eks. ikke har en digital betalingsløsning på deres hjemmeside, skriver Erhvervsministeriet.

- Der må stadig alene ske udlevering af en forudbestilt vare i butikken, og reglerne indrettes således, at man skal kunne dokumentere forudbestillingen f.eks. ved en ordrebekræftelse fra butikken på sms eller e-mail, skriver ministeriet.

Dansk Erhverv vil gå skridtet videre

Hos Dansk Erhverv var den adm. direktør, Brian Mikkelsen, i fredags ude at bakke den lille lempelse af restriktionerne op.

- Regeringen har netop spillet ud med mulighed for at ’click and collect’-løsninger. Det vil være en stor hjælp til især mindre butikker, da kunderne så kan hente og betale for bestilte varer i den fysiske butik, sagde Brian Mikkelsen.

Han er også klar til at gå skridtet videre.

- Desuden ser vi i Dansk Erhverv også meget gerne, at der bliver mulighed for under særlige omstændigheder at holde åbent efter aftale. Det vil sige, at man for eksempel kan booke tid til under forsvarlige forhold at se på køkken eller prøvekøre en bil, siger Brian Mikkelsen.

LÆS OGSÅ: Forlænget nedlukning kan være dødsstødet for mange tøjbutikkerFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD