Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Modebosser taler nu om blodig massakre og kvælning

Foto: detailfolk.dkFriday den 5 February 2021 kl. 10:46 - Kilde: Børsen og JP

To af de største profiler i modebranchen herhjemme tæver løs på alarmklokkerne. Situationen spidser til for tøjbutikkerne.

De hårde restriktioner, som regeringen har sat i værk for at begrænse smitten af coronavirus, går ekstra meget ud over tøjbutikkerne.

Ifølge to topchefer er situationen efterhånden så alvorlig, at de taler om kvælning og risiko for en blodig massakre.

- Lige om lidt er der ikke mange, der vil købe jule- og vintervarer. De vil have nyt tøj til foråret. Så vores kunder – butikkerne – bliver kvalt lige nu, siger Jens Poulsen til Børsen. Han er adm. direktør og hovedaktionær i modekoncernen DK Company.

Den første del af coronakrisen har Jens Poulsen kaldt en “en gave pakket ind i grimt papir,” Men nu er det ikke sjovt længere.

- Vi kan se, at forfaldne betalinger ikke kommer ind. Butikkerne har ingen likviditet og er afhængige af kreditter. Kender regeringen en bank, der vil tage en palle tøj eller to som afdrag på lån, vil vi gerne vide det, så vi kan fortælle vores kunder det, siger Jens Poulsen videre til avisen.

En blodig massakre

En anden af branchens velkendte profiler, Finn Poulsen, som står i spidsen for omkring 800 butikker i Only-kæden, taler også med store bogstaver.

I en kronik i Jyllands-Posten fremhæver han, at nedlukningen rammer modebranchen ekstra hårdt, fordi sæsonerne skifter. Julekjoler og vintertøj er svære at sælge i juni.

- En blodig massakre – specielt for de danske modebutikker. Det bliver utvivlsomt konsekvensen af den fortsatte politisk besluttede nedlukning af landets detailhandel, skriver Finn Poulsen i sin kronik og fortsætter:

- Hvis ikke vi får en konkret plan for en ansvarlig og effektiv genåbning, i takt med at smittetallene herhjemme lige nu falder kraftigt, så bliver modebranchen den næste minkskandale i Danmark.

Salget falder

Da Danmarks Statistik kunne gøre status over det samlede detailsalg for december, var det med styrtdykkende tal inden for kategorien beklædning.

Salget af tøj og sko faldt med 28,4 procent i forhold til november, hvor butikkerne havde åbent som normalt. Samtidig viste opgørelsen, at supermarkederne omsatte for mere i netop den kategori.

- Mens den samlede detailhandel gik betydeligt tilbage i december, viser stregkodedata, der også anvendes i produktionen af forbrugerprisindeksene, at de største supermarkedskæder havde en høj omsætning efter nedlukningen af store dele af den øvrige detailhandel, skriver Danmarks Statistik i en kommentar til opgørelsen.

- Supermarkedernes omsætning i ugerne 52 og 53 var således markant højere end i de samme uger i 2019.

LÆS OGSÅ: Hårde odds: Tøjbutikker tjener færre penge for hver medarbejderFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD