Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Svensk modegigant er coronaramt: Overskuddet styrtdykker

Foto: detailfolk.dkFriday den 29 January 2021 kl. 11:46 af: Kristian Holgersen

De fleste af H&M-koncernens butikker har været lukket ned på grund af coronakrisen, og det trækker dybe spor i årsregnskabet.

H&M er i den grad mærket af coronakrisen. Det fremgår af modegigantens årsregnskab, som strækker sig fra december 2019 til udgangen af november 2020.

Størstedelen af overskuddet er forsvundet. Efter skat står H&M-koncernen tilbage med små 913 millioner kroner - i sig selv et højt beløb, men samtidig et fald på over 90 procent i forhold til året før.

På toplinjen går udviklingen også den forkerte vej. En omsætning på omkring 137 milliarder kroner er en væsentlig tilbagegang sammenlignet med det forrige årsregnskab, hvor niveauet lå på over 170 milliarder.

Ifølge H&M skyldes udviklingen mestendels coronakrisen. Særligt i årets andet kvartal var forholdene svære, fordi H&M måtte se lukke otte ud af ti butikker midlertidigt.

Trods den økonomiske mavepuster er topchefen tilfreds.

- H&M-koncernen står stærkt efter alle udfordringerne fra pandemien. Takket være hurtig og rentabel vækst i nethandlen og streng omkostningskontrol, lykkedes det virksomheden at afslutte året med overskud og en økonomi, siger Helena Helmersson, adm. i H&M.

LÆS OGSÅ: Anden bølge rammer H&M med voldsom kraftFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD