Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Anden bølge rammer H&M med voldsom kraft

Foto: detailfolk.dkTuesday den 15 December 2020 kl. 10:35 af: Kristian Holgersen

Udviklingen var ellers lige vendt i H&M. Men så begyndte anden bølge af coronakrisen at skylle modegigantens omsætning væk igen.

Svenske H&M må gå et par felter tilbage på brættet, viser salgstallene for regnskabsårets fjerde kvartal.

Det samlede salg i perioden 1. september til 30. november lyder på 52,5 milliarder svenske kroner - en tilbagegang på 10 procent i forhold til samme periode året før.

Egentlig var den enorme H&M-koncern ved at komme sig efter en ordentlig mavepuster i foråret, hvor coronakrisen fik toplinjen til at miste vejret for en stund. Nu venter det næste hårde slag.

- Et stærkt opsving i tredje kvartal fortsatte meget af fjerde kvartal, skriver H&M i en kommentar til salgstallene, som mellem 1. september og 21. oktober blot faldt med 3 procent.

Derefter begyndte udviklingen at gå stærkt i den forkerte retning.

- Mellem 22. oktober og 30. november faldt salget med 22 procent sammenlignet med den tilsvarende periode sidste år, da opsvinget gik over til en ny afmatning som følge af pandemiens anden bølge, skriver H&M.

For hele det forskudte regnskabsår kan H&M notere et salg på 187 milliarder svenske kroner. Det beløb er 18 procent lavere end i 2019. Hele årsregnskabet bliver offentliggjort i januar 2021.

I alt har H&M Group over 5.000 butikker på verdensplan. De fleste under H&M-navnet, men koncernen har også butikskoncepter som Cos, Weekday og Arket. På det danske marked findes der omkring 110 H&M-butikker.

LÆS OGSÅ: H&M tager konsekvensen: Lukker flere butikker end planlagtFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD