Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Forlænget nedlukning kan være dødsstødet for mange tøjbutikker

Friday den 29 January 2021 kl. 10:49 af: Kristian Holgersen

De hårde restriktioner truer tøjbutikkerne på livet. - Situationen er langt værre end sidste forår, advarer brancheorganisation.

Allerede inden statsministeren forlængede de nuværende restriktioner på et pressemøde torsdag aften, var landets tøjbutikker under pres.

Brancheorganisationen Dansk Mode & Textil har gennem de seneste uger fået en strøm af henvendelser fra medlemmer, som frygter for deres forretnings videre eksistens. Og med udsigt til tre ugers ekstra nedlukning er bekymringerne ikke blevet mindre. Tværtimod.

- Situationen nu er langt værre end sidste forår. Sports- og tøjbutikkerne er brændt inde med tusindvis af vinterjakker og andre varer, som skulle være solgt i den periode, de har været tvangslukket. Hvad skal de stille op med dem, hvis butikkerne først må åbne, når foråret står for døren, siger Thomas Klausen. Han adm. direktør i Dansk Mode & Textil.

På grund af den manglende vinter-omsætning er der mange steder ikke penge til at fylde hylderne op med forårsvarer, når butikkerne endelig kan holde åbent igen. Det vil ramme leverandørerne hårdt.

- Det her får store konsekvenser for en vigtig del af dansk erhvervsliv. Det håber jeg, de ansvarlige politikere er bevidste om, siger Thomas Klausen og fortsætter:

- Vi skal naturligvis ikke gamble med folkesundheden, men det er svært at pege på, hvordan en gradvis genåbning af udvalgsvarehandlen ville medføre det. I stedet har politikerne bragt rigtig mange menneskers levebrød og livsværk på spil, og det kan også være med til at kvæle de vigtige lokale handelsmiljøer.

Ingen hjælp til vintervarer

Ifølge Thomas Klausen kalder situation på akut handling fra myndighedernes side.

- Vil man gøre sig forhåbninger om at have en levende og forskelligartet detailhandel i fremtiden, er politikerne nødt til at tage dialogen med erhvervslivet nu, så vi i fællesskab kan gentænke hjælpepakkerne, så de tager højde for sæsonvarer, momsbetaling, likviditetsmangel og de andre udfordringer, som martrer detailhandlen lige nu, siger han.

Tidligere har den fungerende erhvervsminister - Dan Jørgensen (A) - afvist at kompensere for alle de vintervarer, som ligger og taber værdi ude hos butikkerne.

Til gengæld er regeringen klar til at hjælpe med momsbetalinger gennem en låneordning , fremgik det ved et pressemøde fredag morgen.

Fristen for at betale moms for 2020 er 1. marts, og det har mange virksomheder haft svært ved at finde penge til. Nu kan de i stedet låne beløbet og betale tilbage til næste år.

Derudover opfordrer Dansk Mode & Textil til lempelser i restriktionerne, som muligvis kunne gøre en forskel for tøjbutikkerne.

- Vi foreslår, at man afsøger mulighederne for at udvide den nuværende ordning med click & collect, ser på mulighederne for individuelle tidsaftaler i butikkerne, skriver foreningen i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Søskendepar taber på kendte tøjkæder: - Længden af krisen er uvisFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD