Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Hårde restriktioner preller af på optimistiske forbrugere

Foto: detailfolk.dkFriday den 22 January 2021 kl. 11:34 af: Kristian Holgersen

Den gennemgribende nedlukning af samfundet har ikke fået forbrugertilliden til at styrtdykke. En økonom forklarer hvorfor.

De danske forbrugere insisterer på at holde humøret nogenlunde oppe, selvom januar byder på både vintervejr og hårde restriktioner.

Ifølge en opdatering fra Danmarks Statistik holder forbrugertilliden i januar næsten det samme niveau som i december. Et lille fald fra -3,8 til -4,1 er det dog blevet til.

- Forbrugertilliden ligger højere end gennemsnittet for de seneste seks måneder, som er på minus 5,8, skriver Danmarks Statistik og fortsætter:

- Det uændrede niveau for forbrugertilliden tilskrives mindre stigninger i forbrugernes vurderinger af familiens nuværende økonomiske situation, samt deres forventninger til både familiens og Danmarks økonomiske situation om et år.

Den månedlige statistik over forbrugertillid belyser befolkningens syn på dens nuværende og fremtidige økonomiske situation.

Kan virke paradoksalt

Under den første nedlukning i foråret 2020 styrtdykkede forbrugertilliden til -11,9. Men i denne omgang tager forbrugerne situationen mere roligt.

- Vi står igen i en situation med økonomiske restriktioner, og det kan derfor virke paradoksalt at forbrugernes humør ikke falder mere, skriver økonom Anders Christian Overvad fra Arbejdernes Landsbank i en analyse.

- Det skyldes det blandt andet, at på trods af en svær økonomisk tid, så giver vaccineudrulningen en tro på, at krisen vil være kortvarig. Det er dog ikke sådan, at forbrugerne ignorerer restriktionerne, da man nu forventer en højere ledighed, fortsætter han.

LÆS OGSÅ: Op- og nedture: Overblik fra Nets viser store forskelle i forbrugetFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD