Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Gruppe opfordrer butikker til at se stort på nedlukning

Foto: detailfolk.dkThursday den 11 February 2021 kl. 11:50 af: Kristian Holgersen

En fynsk direktør forsøger at sætte gang i en uofficiel genåbning af butikker og restauranter på mandag. Han forventer bøder.

På Facebook har gruppen “National genåbning 15 Februar 2021” i skrivende stund samlet næsten 4.500 medlemmer.

Som navnet antyder er medlemmerne stærkt utilfredse med den måde, myndighederne tackler udbruddet af coronavirus på. Derfor opfordrer de butikker, restauranter og andre erhvervsdrivende til at bryde restriktionerne fra på mandag.

- Vi skal være forberedt på, at politiet kommer og udskriver bøder og truer med at lukke butikken, står der blandt andet i præsentationen af gruppen.

Stifteren af gruppen er Torkil Poulsen. Han er til daglig direktør for virksomheden Dantracker i Odense, skriver TV2 Fyn.

- Jeg mener ikke, der er belæg for, at vi skal holde lukket, siger han til tv-stationen og fortsætter:

- Jeg håber, at vi får 1.000 butikker med indledningsvis, og så kommer der sikkert flere senere hen, og det gælder både restauranter, caféer og meget andet, siger Torkil Poulsen.

Henviser til Grundloven

På gruppen bliver det fremhævet, at en nedlukning ikke kan ske i overensstemmelse med Grundloven.

Særligt bliver § 74 fremhævet, fordi det her fremgår, at “alle indskrænkninger i den fri og lige adgang til erhverv, som ikke er begrundede i det almene vel, skal hæves ved lov.”

Ifølge præsentationen af gruppens formål og synspunkter er coronavirus slet ikke alvorlig nok til at falde ind under den kategori - pandemien bliver kaldt falsk.

Smykkedesigneren Mai Manniche har tidligere gjort brug af en tilsvarende argumentation. Men hun blev blandt andet modsagt af en professor i offentlig ret fra Aarhus Universitet

- Epidemilovens § 12 b giver klart hjemmel til at lukke butikker i forbindelse med bekæmpelse af smitsomme sygdomme. Det kan i den forbindelse jo også bemærkes, at ingen i oppositionen eller erhvervsorganisationerne har ment, at der ikke var hjemmel til lukningen, har Jørgen Albæk Jensen sagt til TV2 Østjylland.

LÆS OGSÅ: Kvickly vil bruge millioner på tvangslukkede butikkerFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD