Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Se afgørelsen: Kendt designer og supermarked i plagiatstrid

Foto: detailfolk.dkThursday den 17 November 2016 kl. 09:21 af: Kristian Holgersen

Sagen om plagiat-gummistøvler mellem Ilse Jacobsen og Dansk Supermarked har været for retten.

Designvirksomheden Ilse Jacobsen lagde tidligere på året sag an mod Dansk Supermarked for at sælge kopier af den kortskaftede gummistøvle-model kaldet Rub 2.

Nu har tvisten været for Sø- og Handelsretten, og her fik Ilse Jacobsen ikke medhold i sin anklage om plagiat. I stedet skal designvirksomheden nu betale 100.000 kroner plus moms i sagsomkostninger. Det fremgår af domsudskriften.

“Retten fandt samlet set ikke, at de sagsøgtes gummistøvle var en så nærliggende efterligning af RUB 2, at der forelå en krænkelse af sagsøgers rettigheder i henhold til markedsføringsloven, hvorfor de sagsøgte frifandtes,” lyder det i rettens resumé af afgørelsen.

Skuffelse hos Ilse Jacobsen

Som en del af sagsanlægget havde Ilse Jacobsen krævet i alt 822.091 kroner i erstatning fra Dansk Supermarked. Hos designvirksomheden overvejer man nu at anke.

- Vi er utrolig overraskede og skuffede over resultatet, og vi vil nu vurdere sammen med vores advokat, om der er basis for at anke, skriver Jesper Bo Jacobsen, adm. direktør i Ilse Jacobsen, i en mail til Finans.dk.

Dansk Supermarked begyndte at sælge de pågældende gummistøvler i sine Bilka-varehuse tilbage i 2014. Ligesom modellen fra Ilse Jacobsen er de kortskaftede og kan spændes med snørrebånd. 

LÆS OGSÅ: Kendt designer beskylder Dansk Supermarked for plagiatFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD