Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Regler for genåbning af shoppingcentre møder kritik

Foto: detailfolk.dkWednesday den 31 March 2021 kl. 11:17

Vigtige detaljer i reglerne for genåbning af landets shoppingcentre bliver mødt af kritik fra flere sider. Erhvervsordfører “fatter hat.”

Størrelsen betyder noget - i hvert fald når myndighederne sætter sig for at udarbejde genåbningplaner for detailhandlen.

Alle landets shoppingcentre kan se frem til at åbne i april, men ikke på samme tid. De mindre af slagsen på under 15.000 m2 kan starte op igen allerede fra den 13. april, mens de større må vente en uge mere.


LÆS: Rammeaftale om plan for genåbning af Danmark


Myndighederne har valgt at opgøre størrelsen på shoppingcentrene efter deres bruttoareal, fremgår det af oplysninger fra Erhvervsministeriet. På den måde bliver lukkede biografer og restauranter talt med.

Den fremgangsmåde bliver mødt af skarp kritik, skriver Finans, som var først med historien.

Erhvervsordfører fra De Konservative - Mona Juul - skriver i et indlæg på LinkedIn, at hun simpelthen “fatter hat.” Hun har tidligere spurgt ind til myndighedernes måde at opgøre shoppingcentrenes arealer på.

- Jeg prøvede, men regeringen vil ikke fratrække døde m2 i opgørelse af storcentre. Jeg forstår det ikke. Hvordan kan lukkede områder udgøre en smitterisiko? Hver ekstra uge butikker og centre kan åbne tæller - og giver mindre træk på kompensationer, skriver hun på LinkedIn.

Sagen har fået Jesper Faurholdt - adm. direktør i Danske Shoppingcentre - til tasterne. I kommentatorsporet på LinkedIn skiver han blandt andet:

- Logikken er jo røget for længe siden, så dette er vel bare endnu et eksempel på, hvor håbløst regeringen håndterer storcentre.

Højner ikke forståelsen

I et svar til Finans advarer branchedirektøren i Dansk Detail, Jens Birkeholm, om mulige konsekvenser.

- Det her vil ramme mange mindre lokalcentre og bydelscentre, og det er bestemt ikke noget, der højner forståelsen for reglerne ude i de centerbutikker, som i forvejen har svært ved at forstå, at de er lukket ned, siger Jens Birkeholm til Finans.

Et af de steder, som bliver ramt af myndighedernes regler, er Borgen Shopping i Sønderborg, hvor centerchefen ellers så en mulighed for at genåbne allerede fra den 13. april.

Men han blev klogere, skriver Jydske Vestkysten. Borgen Shopping har nemlig flere biografsale, og de får - sammen med en række ledige lejemål - bruttoarealet til at nå forbi 15.000 m2.

- Jeg har forhørt mig flere steder og mødt forståelse for, at det kan give mening ikke at regne en stor ubenyttet biograf med, sagde centerchef Flemming Enghave til avisen tidligere i marts.

LÆS OGSÅ: Politisk aftale om genåbningsplan er i hus: - Dårlig timingFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD