Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Topchef sætter advokater til at kulegrave genåbning

Foto: detailfolk.dkTopchef sætter advokater til at kulegrave genåbning
Foto: Steen Brogaard

SVAR FRA MINISTEREN

Erhvervsmediet Finans har fået et skriftligt svar fra erhvervsminister Simon Kollerup (A).

- Jeg har noteret mig brevet fra Bauhaus, selvom jeg har stor forståelse for deres situation, så er det også vigtigt, at vi genåbner vores samfund gradvist og kontrolleret, skriver han og fortsætter:

- Når det er sagt, så lytter regeringen selvfølgelig, og jeg vil derfor tage initiativ til at indkalde repræsentanter fra de største butikker til et møde.

Thursday den 4 March 2021 kl. 09:54 af: Kristian Holgersen

I et brev til erhvervsministeren angriber topchefen for Bauhaus den delvise genåbning af butikkerne. Det kan ende med krav om erstatning.

Topchefen for byggemarkedskæden Bauhaus i Danmark - Mads Jørgensen - er stærkt utilfreds med de strenge pladskrav, som store butikker på over 5.000 m2 er blevet mødt med i regeringens genåbningsplan.

Ifølge Mads Jørgensen er det konkurrenceforvridende, når antallet af kunder i en stor Bauhaus ikke må overstige 20, mens konkurrenterne kan lukke langt flere kunder kunder ind, fordi deres butikker er mindre.

Derfor har han skrevet et brev til erhvervsminister Simon Kollerup (A), hvor det blandt andet fremgår, at Bauhaus lige nu ser på mulighederne for at kræve erstatning for tabt omsætning.

- Jeg har på den baggrund bedt Bauhaus’ advokater om at undersøge, om regeringens beslutning er i strid med ligebehandlingsprincipper i dansk ret, skriver Mads Jørgensen i brevet.

- Derudover har jeg bedt Bauhaus’ advokater vurdere, om regeringens beslutning kan udgøre et midlertidigt ekspropriativt indgreb, som ikke er behørigt behandlet i lovgivningen, og som derfor kan berettige Bauhaus til erstatning, skriver han.

Savner en saglig begrundelse

Mads Jørgensen fremhæver lignende sager fra Tyskland, hvor forfatningsdomstole har underkendt forskelsbehandling begrundet i vareudbud og butiksstørrelse.

Samtidig har han søgt aktindsigt i de vurderinger, som ligger til grund for den danske regerings beslutning om at skærpe pladskravet i de store butikker på over 5.000 m2.

Mads Jørgensen savner en saglig begrundelse fra regeringens side.

- Forundringen bliver ikke mindre af, at regeringens ekspertråd angiveligt ikke har regnet på konsekvenserne af en åbning af store butikker, skriver han i brevet til erhvervsministeren.


Genåbningsplan for detailhandlen

Kilde: Pjecen Gradvis genåbning af Danmark

Udvalgsvarebutikker under 5.000 m2 (dog undtaget butikker i storcentre mv.) genåbnes med midlertidigt skærpede kvadratmeterkrav:

  • Butikker under 2000 m2 skal have 10 m2 pr. kunde (tidligere 7,5 m2 pr. kunde).
  • Butikker mellem 2000 m2 og 4.999 m2 skal have 20 m2 pr. kunde (tidligere 10 m2).
  • For de fortsat lukkede udvalgsbutikker på 5.000 m2 eller derover (dog undtaget udvalgsvarebutikker i storcentre mv.) laves der en særlig undtagelse, så de under forudsætning af dokumenteret tidsbestilling kan tillade adgang for max 1 kunde pr. 250 m2.

LÆS OGSÅ: Folk måber over genåbningsplan: “Ulogisk” og “indlysende åndssvagt”Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD