Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Genåbning af store butikker: Så få kunder må lukkes ind

Foto: detailfolk.dkThursday den 25 February 2021 kl. 11:46 af: Kristian Holgersen

Efter lidt forvirring står det nu klart, hvor meget plads kunderne skal have i store butikker. - Det er et rigtig, rigtig højt krav.

Da regeringen kunne præsentere planen for en delvis genåbning af detailhandlen ved et pressemøde onsdag formiddag, var alle detaljer endnu ikke plads.

Mens de små udvalgsvarebutikker fik grønt lys til at åbne fra på mandag, så gjaldt der anderledes restriktive regler for de store butikker over 5.000 m2. De har fået lov til at modtage et begrænset antal kunder, som på forhånd skal bestille tid til en shoppetur.

Præcist for mange kunder, de store butikker må lukke ind ad gangen, var der ikke klarhed om, og det skabte lidt forvirring. Men siden har pjecen Gradvis genåbning af Danmark skabt klarhed over kravene.

- For de fortsat lukkede udvalgsbutikker på 5.000 m2 eller derover (dog undtaget udvalgsvarebutikker i storcentre mv.) laves der en særlig undtagelse, så de under forudsætning af dokumenteret tidsbestilling kan tillade adgang for max 1 kunde pr. 250 m2, fremgår det af pjecen.

DI: Strenge krav

Kunderne i de store butikker kommer dermed til at få langt mere albuerum end i de mindre butikker på under 2000 m2, hvor grænsen går ved 10 m2 for hver kunde. Butikker på 2000-4999 m2 skal have 20 m2 pr. kunde.

I Dansk Industri tager man ikke godt imod betingelserne for kundeadgang. Branchedirektør Sidsel Dyrholm kalder det for et “rigtig, rigtig højt krav” i en udtalelse til Ritzau.

- Det kan dog stadig give mening for nogle butikker at åbne, men for store butikker, som er afhængige af et stort flow af kunder for at få det til at løbe rundt, giver det meget begrænset mening at åbne, hvis man kun må have så relativt få kunder ad gangen, siger Sidsel Dyrholm Holst til Ritzau ifølge flere medier - herunder TV2 og Børsen.

LÆS OGSÅ: Store butikker er delvist med i regeringens genåbning af detailhandlen Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD