Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Regeringen sætter milliarder af til hjælpepakker i ny aftale

Foto: Foto: Christoffer Regild / FolketingetTuesday den 9 February 2021 kl. 11:54 af: Kristian Holgersen

En bred politisk aftale sikrer udvidet kompensation til selvstændige og en forlængelse af hjælpepakkerne, hvis genåbningen trækker ud.

Ved et pressemøde tirsdag formiddag fremlagde erhvervsminister Simon Kollerup (A) indholdet af en bred politisk aftale, som skal skal hjælpe selvstændige, virksomheder og lønmodtagere gennem krisen bedst muligt.

Aftalen byder blandt andet på større kompensation for selvstændige, mens de nuværende hjælpepakker er blevet sikret en forlængelse, hvis genåbningen skulle strække sig ind i foråret.

- Jeg er glad for, at vi i dag kan præsentere yderligere tiltag og hjælp for godt 9,5 milliarder kroner til dansk erhvervsliv og særligt selvstændige og deres ansatte. Vi hungrer alle efter at kunne stå i den lokale tøjbutik og prøve tøjet på, spise en middag på en restaurant eller generelt bare ses i større selskaber. Men der er vi desværre ikke endnu, siger Simon Kollerup i en pressemeddelelse fra erhvervsministeriet.

- Det er vigtigt, at vi holder tungen lige i munden og ikke tager forhastede beslutninger, så vi ender i et scenarie med smitten ude af kontrol og endnu en nedlukning, fortsætter han.


Hovedpunkter i aftalen

Til selvstændige mv.:
Loftet for selvstændige forhøjes fra 23.000 kr. til 33.000 kr. om måneden for selvstændige med mindst én fuldtidsansat og til 30.000 kr. om måneden for selvstændige uden ansatte.

- Kravet for, hvor stor en omsætning man skal have for at få adgang til kompensation fra selvstændigordningen, sænkes fra 10.000 kr. om måneden til 8.000 kr. om måneden. 

Ændringer sker med tilbagevirkende kraft fra den 9. december 2020

Til virksomheder
- Der sættes 175 mio. kr. af til forenkling af ansøgningsprocessen og forbedringer af kompensationsordningen for faste omkostninger.

- Der oprettes en pulje på 35 mio. kr. til at kompensere de virksomheder, der har sæsonbetonede, letfordærvelige varer med en udløbsdato på over en måned. Det gælder f.eks. juleøl. Der vil være et loft på 200.000 kr. pr. virksomhed.

Find hele aftalen HER.


Det koster os dyrt

Rækken af partier, som er med i aftalen, tæller Venstre, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Konservative og Alternativet.

I Dansk Erhverv kalder man aftalen for en god nyhed, og organisationen bider særlig mærke i, at sektorpartnerskaber nu skal diskutere en gradvis genåbning af detailhandlen og kultur-omrpådet.

- Til syvende og sidst handler det jo om, at vi skal have genåbnet Danmark. Nedlukningen har kostet og koster dyrt, siger Brian Mikkelsen, adm. direktør i Dansk Erhhverv.

- Der skal ikke være lukket ned én dag mere end højest nødvendig, og derfor glæder vi os til at samarbejde om yderligere genåbning under sundhedsmæssige forsvarlige forhold. Nu og her handler det om hurtigt at få lagt en plan for detailhandlen og de liberale erhverv, siger han.

LÆS OGSÅ: Butikker brænder inde med varer: Minister afviser særlig kompensationFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD