Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Taler for et opgør med kompensationer efter nordjysk nedlukning

Foto: detailfolk.dkFriday den 6 November 2020 kl. 11:52 af: Kristian Holgersen

Situationen er alvorlig i Nordjylland, og der er brug for at gentænke mulighederne for kompensation, lyder det fra Dansk Erhverv.

Torsdag aften kunne statsminister Mette Frederiksen (A) offentliggøre en nedlukning af syv nordjyske kommuner for at begrænse smitten af en muteret udgave af coronavirussen, som stammer fra mink.

Nedlukningen er den strengeste, vi hidtil har set herhjemme. Blandt andet opfordres alle private og offentlige virksomheder til at sende medarbejdere hjem, hvis de ikke varetager en kritisk funktion.

Supermarkeder og apoteker hører til kritiske funktioner, men det gør specialbutikker ikke, og den del af detailhandlen er derfor omfattet af opfordringen, lyder vurderingen fra organisationen Dansk Detail.

Regeringen har allerede meldt ud, at erhvervslivet kan vente sig hjælp om kompensation.

I Dansk Erhverv opfordrer man regeringen til at finde en løsning, så man kan kompensere lukkede virksomheder regionalt og lokalt. Det vil kræve et opgør med den såkaldte CVR-problematik, så butikskæder ikke bliver ladt i stikken.

- Det er godt, at man allerede har indtænkt kompensation ved dette store indgreb, men der skal findes en løsning, så virksomheder, der er en del af en kæde, også får adgang til hjælp, selvom de har åbent andre steder, siger Brian Mikkelsen, direktør i Dansk Erhverv.

- Vi så det også i foråret, hvor kædebutikker i storcentre på trods af tvangslukning ikke kunne få fuld kompensation, fordi butikkerne på gågaden fortsat holdt åbent. Det skal løses, siger han.

LÆS OGSÅ: Kortlægger coronakrisens påvirkning af otte byer: Første del er klar

 Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD