Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Forudser en stor black friday midt i coronakrisen

Foto: detailfolk.dkMonday den 2 November 2020 kl. 06:00 af: Redaktionen

Udsigt til måneder præget af coronavirus dæmper ikke forbrugernes lyst til gode tilbud under den kommende black friday, viser tal.

Årets helt store handelsdag - black friday - er efterhånden ikke mange uger væk, og selvom coronakrisen er begyndt at spidse til igen, bliver der ikke lagt en voldsom dæmper på købelysten.

Ifølge en rundspørge, som Wilke har foretaget på vegne af Dansk Industri Handel (DI Handel), forventer 25 procent af befolkningen at foretage køb på black friday, mens 36 procent overvejer det.

- Vi er glade for, at købelysten blandt danskerne er intakt på trods af corona. Det er vigtigt for detailhandlen og den danske beskæftigelse, siger branchedirektør i DI Handel, Sidsel Dyrholm Holst, i en pressemeddelelse.

Blandt de forbrugere, der forventer eller overvejer at handle på black friday, har 24 procent tænkt sig at bruge flere penge end sidste år. Blot 10 procent vil bruge mindre. I alt kommer det gennemsnitlige beløb til at ramme 1.900 kroner, viser undersøgelsen.

Væk fra de fysiske butikker

Godt nok har coronakrisen ikke spoleret forbrugernes købelyst. Men den kommer til at flytte en stor del af omsætningen fra de fysiske butikker og over på nettet. Ifølge DI Handel kommer lige over halvdelen af salget - 54 procent - til at foregå online i år.

- Vores undersøgelse understøtter i høj grad, at flere danskere har taget onlinehandel til sig. Det er derfor vigtigt, at virksomheder sørger for at styrke deres digitale kanaler, så de er tilstede, der hvor et stadigt stigende antal forbrugere er, siger Sidsel Dyrholm Holst.

40 procent af forbrugerne i vestdanmark mener i høj eller meget høj grad, at det er coronapandemien der er skyld i, at de vil foretage deres køb online i år. For østdanmark er tallet 32 procent.

LÆS OGSÅ: Store kæder vil gennemføre Black Friday trods pandemiFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD