Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Kortlægger coronakrisens påvirkning af otte byer: Første del er klar

Foto: detailfolk.dk



Detailhandlens udvikling

... under og efter coronakrisen.

Undersøgelsen er gennemført som fysisk registrering i de otte byer, hvor status for den enkelte butik er noteret på baggrund af rekognoscering.

Se alle undersøgelsens resultater HER.

Første registrering - maj 2020

- Lukkede butikker
Randers: 9,9
Horsens: 6,8
Helsingør: 14,9
Svendborg: 5,3
Rønne: 8,5
Thisted: 6,7
Nakskov: 1,2
Vejen: 7,4

- Butikker pr. 1000 indbygger
Randers: 9,06
Horsens: 9.05
Helsingør: 9,63
Svendborg: 15,04
Rønne: 14,59
Thisted: 18,54
Nakskov: 13,54
Vejen: 11,47

Kilde: Realdania

Monday den 19 October 2020 kl. 09:49 af: Kristian Holgersen

I en nordsjællandsk by er næsten 15 procent af butikkerne lukkede, viser første del af en undersøgelse, der ser nærmere på coronakrisen.

For at blive klogere på, hvordan coronakrisen påvirker detailhandlen, har Realdania sat gang i en overvågning af otte danske handelsbyer.

Med hjælp fra Urland og Institut for Center-Planlægning bliver der gjort status på byernes butikker over tre omgange. Første gang var i maj 2020, mens de næste optællinger sker i november og april 2021.

Resultaterne fra maj, som var lige i kølvandet af samfundets genåbning, ligger nu klar. Og de viser, at Helsingør starter ud med den største procentdel (14,9%) af lukkede butikker, behandlere og serveringssteder. Lige efter kommer Randers med 9,9 procent.

Undersøgelsen ser også nærmere på, hvor handlen i byerne klarer sig bedst.

- Den første registrering har vist os tegn på, at de tendenser vi allerede ser i forhold til øget nethandel samt øget konkurrence mellem bymidter og aflastningscentre, er accelereret under og efter corona-nedlukningen i foråret, siger Ditte Marquard Jessen. Hun er partner og projektchef hos Urland.

- Overvågningen bekræfter blandt andet, at meget handel foregår decentralt langs byernes indfaldsveje og i erhvervsområder, hvor blandt andet havecentre og butikker med boligudstyr klarede sig godt under forårets corona-nedlukning, fortsætter hun.

De små tacklede krisen bedst

På baggrund af interviews med folk fra handelslivet i de otte byer peger undersøgelsen desuden på, at de små butikker havde en fordel, da krisen for alvor ramte i det tidlige forår.

- Her har været kort vej fra tanke til handling, og det forekommer at have givet mulighed for hurtig afprøvning og tilpasning af nye løsninger i forhold til eksempelvis åbningsforhold, indretning og varetyper, fremgår det af rapporten.

Det samme gælder byer, hvor handelsforeninger med dedikerede ansatte - eksempelvis citychefer - har fået sat gang i flere projekter til at understøtte byens butikker.

- Uden særligt ansatte til dette, har initiativer til at tackle de mange uventede udfordringer i den indledende del af corona-nedlukningen (nye regler, støtteordninger, kundeinformation, praktiske løsninger osv.) været overladt til fx medlemmerne af bestyrelsen i den lokale handelsstandsforening, der samtidig med denne rolle har været travlt optaget af engagementet i egen butik, fremgår det af rapporten.

LÆS OGSÅ: Detailhandlen kommer under skærpet corona-tilsyn



Flere detailnyheder Gå til forsiden




Daglig nyhedsmail:



Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirect







Seneste jobs



detailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832




Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD