Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
Læs bloggen her

Dystre forudsigelser: Snart rammer butiksdøden på nettet

Foto: detailfolk.dkMandag den 21 september 2020 kl. 10:37 - Kilde: Finans

I de kommende år bliver der luget godt ud blandt netbutikkerne herhjemme, vurderer eksperter. Konkurrencen fra udlandet er brutal.

Hård konkurrence fra internationale virksomheder kommer til at gå hårdt ud over danske netbutikker. Sådan lyder advarslen fra flere kendere af branchen i Finans.

- Jeg tror, at alle de små, klassiske webshops er lukkede om tre til fem år. Alle dem, som ikke har noget unikt at tilbyde, har ingen plads i markedet. Amazon vil komme med en skovl og fjerne dem nedefra, siger Klaus Andersen til Finans. Som direktør for YouWe rådgiver han blandt andet virksomheder i brugen af Amazon.

Flere andre kilder deler analysen. Netbutikker uden en særlig niche kommer til at få det svært, når Amazon for alvor går i land på det danske marked.

Hvornår den amerikanske gigant er klar til at rykke ind i Danmark er stadig uvist, men rygterne har floreret i flere år efterhånden.

Besindighed i Sverige

I Sverige har Amazon allerede meldt sin ankomst, men her har en ekspert tidligere været ude og mane til besindighed i avisen Aftonbladet.

- Jeg tror ikke, det bliver så dramatisk, som mange tror. Så snart de (Amazon, red) gør noget, bliver mange urolige og bange, siger Anders Parment til den svenske avis. Han forsker i fremtidens detailhandlen på Stockholms Universitet.

- Men vi har en velfungerende e-handel i Sverige, og Amazon har ikke altid lykkedes så godt i deres satsninger på nye markeder. Desuden har de fået kritik for deres måde at tænke bæredygtighed på og for medarbejdernes forhold, siger han.

LÆS OGSÅ: Domstol afviser Amazon i vigtig sag om ansvar

Læs hele artiklen på Finans


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD