Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Amazon bekræfter: Nu kommer vi til Sverige

Wednesday den 5 August 2020 kl. 09:50 af: Kristian Holgersen

Internetgiganten Amazon rykker nu ind på det svenske marked med fuldt program. En ekspert maner til besindighed.

Ligesom herhjemme har der gennem længere tid floreret vedholdende rygter om Amazon i Sverige. Men først nu er de mange spekulationer og oplysninger fra anonyme kilder blevet bekræftet.

I en pressemeddelelse slår nemlig Amazon fast, at en landgang på det svenske marked er lige på trapperne.

- Amazon har været tilgængelig for de svenske forbrugere og sælgere via vores europæiske sider gennem mange år. Det næste skridt er at lancere en komplet detailpalette i Sverige, og det gør vi nu, siger Alex Ootes. Han står for Amazons ekspansion i EU.

Pressemeddelelsen løfter ikke sløret for en premieredato. Tidligere har kilder peget på, at domænet Amazon.se kunne gå i luften allerede til september, skriver Dagens Nyheter ifølge Computerworld.

- Vi er glade for at kunne styrke små svenske virksomheder gennem Amazon og investere i værktøjer, der kan hjælpe dem med at vokse, siger Alex Ootes og fortsætter:

- Ved at fokusere på de ting, vi tror kunder værdsætter mest - lave priser, stort udvalg og hurtig levering - så håber vi på at vinde kundernes tillid.

Maner til besindighed

En lokal udgave af Amazon kommer til at skærpe konkurrencen i den svenske detailhandel. Men det er svært at vurdere, hvor stor effekten bliver. I Aftonbladet maner en ekspert til besindighed.

- Jeg tror ikke, det bliver så dramatisk, som mange tror. Så snart de (Amazon, red) gør noget, bliver mange urolige og bange, siger Anders Parment til den svenske avis. Han forsker i fremtidens detailhandlen på Stockholms Universitet.

- Men vi har en velfungerende e-handel i Sverige, og Amazon har ikke altid lykkedes så godt i deres satsninger på nye markeder. Desuden har de fået kritik for deres måde at tænke bæredygtighed på og for medarbejdernes forhold, siger han.

I Danmark har der i flere år været rygter om, at Amazon meget vel kan være på vej til landet. Der er dog ikke konkret nyt i den sag endnu.

LÆS OGSÅ: To enorme brands dropper AmazonFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD