Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Domstol afviser Amazon i vigtig sag om ansvar

Thursday den 20 August 2020 kl. 11:01 - Kilde: Flere medier

Afgørelsen i en sag om ansvar rokker ved en central del af Amazons forretningsmodel. FDIH håber på mere fair konkurrence.

Amazon kan holdes ansvarlig for de produkter, der bliver solgt af eksterne sælgere på platformen Amazon Marketplace.

Det har en domstol i Californien netop afgjort, skriver FDIH og flere amerikanske medier - herunder Business Insider og CNBC

Sagen handlede om en amerikansk kvinde, som købte et batteri til sin bærbare computer af en sælger på Amazon Marketplace. Men batteriet endte med at bryde i brand og give kvinden tredjegradsforbrændinger.

I flere tidligere retssager har Amazon undgået at blive pålagt ansvar for farlige produkter solgt af tredjeparter. Men denne gang var dommeren altså af en anden overbevisning.

- Uanset hvilket udtryk vi bruger til at beskrive Amazons rolle, det være sig 'detailhandler', 'distributør' eller blot 'facilitator', var Amazon afgørende for, at forbrugeren havde adgang til at købe produktet, sagde dommer Patricia Guerrero i forbindelse med afgørelsen ifølge Business Insider.

Den amerikanske gigant, som har gjort stifteren, Jeff Bezos, til verdens rigeste person, er langtfra tilfreds med dommen, som da også bliver anket.

Ifølge en talsperson er Amazon blot et mellemled, som hverken har solgt eller produceret den pågældende vare, som man derfor heller ikke kan holdes til ansvar for.

Mere fair konkurrence

Anderledes positiv er reaktionen hos FDIH - Foreningen for Dansk Internethandel - hvor man håber, at dommen kan blive katalysator for en mere fair konkurrence.

- Vi mener ikke, at markedspladserne bare kan fraskrive sig ansvaret, fordi de dermed mister incitamentet for at fjerne de her sundhedsfarlige produkter fra markedspladsen, siger Henrik Theil. Han er chef for public affairs i FDIH.

- Det er unfair overfor kunderne, der – som sagen viser – risikerer skader. Men det er i høj grad også unfair for de mange butikker, der bruger mange ressourcer på at overholde lovgivningen, og som samtidig kan se, at sælgere fra eksempelvis 3.verdenslande oversvømmer markedspladserne med billige, farlige og ulovlige produkter.

Efter flere års vedholdende rygter er Amazon på nippet til at gå ind på det skandinaviske marked. I første omgang gælder det Sverige, men alt tyder på, at en satsning på Danmark også er en del af planerne.

LÆS OGSÅ: Amazon bekræfter: Nu kommer vi til SverigeFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD