Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Aarhus er hårdt ramt af butiksdød

Foto: detailfolk.dkTuesday den 25 August 2020 kl. 10:33 - Kilde: Finans

Butikkerne forsvinder i landets næststørste by, viser en gennemgang af de store handelsgader. Det kalder på handling.

Efter en tur gennem handelsgaderne i Aarhus, har avisen JP Aarhus netop talt 60 ledige butikslokaler. Det skriver Finans.

Tallet er alarmerende højt, lyder det fra formanden for Erhverv Aarhus, Marc Perera Christensen. Ifølge ham er der brug for handling, hvis butiksdøden ikke skal sprede sig endnu mere.

- Så vidt vi har kunnet registrere, har der aldrig været så mange ledige lejemål før. Det er et usædvanligt højt antal. Selv hvor der er stor folkestrøm, og der burde være grundlag for at drive forretning, er mange butikker tomme, siger han ifølge Finans.

Udviklingen kan også spores i de seneste tal fra portalen Ejendomstorvet, hvor udbuddet af butikslokaler i det østlige Jylland stiger. I juli 2019 lå udbuddet på 5,8 procent, mens det i juli 2020 var steget til 6,4 procent.

Fælles indsats mod butiksdød

Problemet med tomme butikker er langtfra et enkeltstående tilfælde. Ifølge Kommunernes Landsforening (KL) er der tale om en national udfordring.

Derfor har KL netop bragt en række forslag på banen, der skal sætte skub i de lidende handelsbyer. Fokus er på at få alle aktører på området til at styrkje samarbejde - det gælder eksempelvis også grundejere, investorer og ejendomsmæglere.

-Butiksdøden er ikke længere en lokal udfordring, det er et nationalt problem, som vi skal påtage os et fælles ansvar for at løse, siger Leon Sebbelin, der er formand for KL’s Kultur-, Erhverv- og Planudvalg.

- Vi skal prioritere væksten og bylivet på et strategisk plan. For detailhandel er langt mere end bare handel. Det gør de danske byer attraktive for både beboere og arbejdspladser og skaber identitet og ånd. Det er vigtigt at værne om.

LÆS OGSÅ: Tomme butikslokaler i massevis skaber nervøsitet

Læs hele artiklen på Finans


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD