Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
Læs bloggen her

København slår kedelig rekord i tomme butikslokaler

Foto: detailfolk.dkFAKTA

- Det aktuelle udbud af butikslokaler i København by er på 6,0 procent af det samlede butiksareal – næsten en tredobling fra niveauet i 2016 på 2,3 procent.

- I samme tidsrum er udbuddet i omegnskommunerne fordoblet fra 2,1 til 4,3 procent.

- København by har knap 1,3 millioner butikskvadratmeter eller cirka 10 procent af det samlede butiksareal i landet.

- Københavns omegn har næsten 900.000 kvadratmeter butikker.

- Ejendomstorvet.dk er ejet af landets ejendomsmæglere ligesom søsterportalen Boligsiden.dk. På landsplan er knap 1.800 butikslokaler udbudt til leje eller salg via Ejendomstorvet.dk lige nu.

Kilde: Ejendomstorvet.dk

Torsdag den 2 juli 2020 kl. 09:36 af: Kristian Holgersen

Flere lokaler - svarende til en hel ekstra Købmagergade - er med til at drive udbuddet af butikslokaler mod nye rekorder i hovedstaden.

I årets andet kvartal lå udbuddet af tomme butikslokaler på seks procent i København. Det skriver erhvervsportalen Ejendomstorvet, som aldrig har registreret et højere niveau i statistikkens levetid på 17 år.

Gennem de seneste tre kvarter er udbuddet blevet større og større i hovedstaden, mens udviklingen generelt går den modsatte vej i resten af landet.

- Udviklingen i København er især bemærkelsesværdig, fordi udbuddet på landsplan så ud til at have toppet omkring årsskiftet og faldt i andet kvartal, siger analytiker Nicholas McFall i en kommentar til de nye tal. Han er fra Ejendomstorvet.dk.

- Hovedstaden har længe haft et noget lavere udbud af butikslokaler end resten af landet, men har nu nærmet sig landsgennemsnittet, siger han.

En helt ny Købmagergade

Forbrugerne er med til at skubbe udbuddet i vejret gennem nye indkøbsmønstre - det mest oplagte eksempel er selvfølgelig den stigende nethandel. Men der er også en anden årsag.

- Desuden har det centrale København gennem 8-10 år fået udviklet nye butiksarealer, der svarer til, at vi havde fået en ekstra Købmagergade, siger Kristian Vinggaard. Han er partner med ansvar for detail hos Cushman & Wakefield RED.

- Den ombyggede postejendom på netop Købmagergade er blot ét eksempel; der er også gennemført ”huludfyldning” flere steder på de store indkøbsstrøg, ofte ved at inddrage gårdareal i butikslejemålet. Det har skabt pres på lejeniveauet, og nogle steder vil vi se en tilpasning af lejen og formentlig en konvertering af butikslokaler til andre formål, siger han.

Ved indgangen til juni var lejen per kvadratmeter i København 21 procent lavere end for to år siden, viser tal fra butikslokaler udbudt på Ejendomstorvet.dk. I Københavns omegn er lejeniveauet for udbudte lokaler faldet 14 procent siden 2018.

Tiden efter hjælpepakkerne

Om blot en håndfuld dage løber regeringens hjælpepakker ud, og det kan få betydning for udbuddet, vurderer partner og erhvervsdirektør Kristian Hartmann fra La Cour & Lykke, der fokuserer på mindre erhvervslokaler.

- Vi har let ved at komme af med især de mindre butikslokaler i øjeblikket, men vi kan godt frygte, hvad der sker, når hjælpepakkerne snart løber ud, siger han og fortsætter:

- Mange venter stadig på pengene, og fx restauranter har haft det svært og lider under begrænset turistflow uden krydstogtskibe og uden fx asiatiske rejsende. Dagligvarebutikkerne klarer sig fint, men flere brancher inden for detailhandel og spisesteder vil på kort sigt nok få luget ud blandt de svageste.

LÆS OGSÅ: Lukker prestige-butik midt i KøbenhavnFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD