Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Kunstig intelligens i online handel: Bliv klogere på teknologiens muligheder"

- Thomas Bogh, Bonzer
Læs bloggen her

Rekordmange butikslokaler står tomme

Foto: detailfolk.dkFredag den 25 januar 2019 kl. 06:00 af: Kristian Holgersen

Antallet af tomme butikslokaler er tre gange så højt som før finanskrisen, viser tal fra erhvervsportal. Men det kan blive værre.

Fætter BR-konkursen og lukningerne af 15 Stof 2000-butikker er to af de seneste eksempler på, at mange butikslokaler lige nu står ubenyttede hen.

Trods flere års økonomisk opsving er tomgangen oppe på 6,3 procent - et historisk højt niveau, viser data fra erhvervsportalen Ejendomstorvet.dk.

Ifølge tallene er tomgangen lavest i Storkøbenhavn (cirka fire procent) og størst i Sydjylland (9,2 procent).

- Det er næsten stik modsat udviklingen for øvrige erhvervslokaler, siger Mette B. Dehn, kommunikationsansvarlig fra Ejendomstorvet.dk, i en pressemeddelelse.

- Tomgangen for lager- og produktionslokaler er tilbage på niveauet før krisen, og andelen af tomme kontorer er faldet markant siden toppunktet i 2012, fortsætter hun.

På landsplan er knap 1.900 lokaler til detailhandel, cafedrift eller lignende udbudt til leje eller salg via Ejendomstorvet.dk.

Kan blive værre

Antallet af tomme butikslokaler er lige nu tre gange så højt som før finanskrisen, viser tallene fra Ejendomstorvet.dk. Men det kan blive værre endnu.

- De senere år har vi set, at der stille og roligt er blevet flere færre butikker, både i store, mellemstore og mindre byer, og der er risiko for, at udviklingen fortsætter, siger Per Nyborg, partner i Institut for Center-Planlægning, i pressemeddelelsen.

- Nogle lokaler er blevet genanvendt til andre formål, fx sundhedsklinikker samt cafeer og spisesteder. Men spørgsmålet er, om spisestederne efterhånden har nået et mætningspunkt, siger han og fortsætter:

- De tomme Fætter BR-butikker skal nok finde andre lejere, for det er generelt gode placeringer. Men det kommer til at tage noget tid, før de er absorberet af markedet, og det er voldsomt, når en kæde som Stof2000 lukker 15 ud sine 25 butikker.

LÆS OGSÅ: Historisk mange butikslokaler står tomme i KøbenhavnFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD