Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Kunstig intelligens i online handel: Bliv klogere på teknologiens muligheder"

- Thomas Bogh, Bonzer
Læs bloggen her

Historisk mange butikslokaler står tomme i København

Foto: detailfolk.dkTorsdag den 6 september 2018 kl. 11:19 af: Kristian Holgersen

Det økonomiske opsving skaber ikke pladsmangel. Hovedstadsområdet har det højeste antal af udbudte butikslokaler i mange år, viser tal.

Går du med planer om at åbne en butik i hovedstadsområdet, så er der rigtig mange lokaler at vælge imellem lige nu. Det viser tal fra Ejendomstovet.dk.

Trods opsvinget stiger antallet af udbudte butikslokaler i hele landet til det højeste niveau i tre år, men i Region Hovedstaden er tendensen ekstra tydelig.

- Her er 4,8 procent af arealerne udbudt i øjeblikket, og det er faktisk det højeste, vi har kunnet registrere i regionen i de 16 år, vi har data fra, siger Mette B. Dehn, presseansvarlig for Ejendomtorvet.dk.

Hovedstadsregionen har dog stadig den laveste andel udbudte butikslokaler blandt de fem regioner. På landsplan lyder tallet på 6,2 procent.

Dagligvarebutikker lukker

Konkurrencen på dagligvaremarkedet betyder flere lukkede butikker. Det har været med til at sende tallene i vejret, vurderer Mikael Hartmann. Han er bestyrelsesmedlem i Dansk Ejendomsmæglerforening og formand for erhvervsudvalget.

Men også det økonomiske opsving har en finger med i spillet.

- Stigningen i udbuddet af butikslokaler hænger blandt andet sammen med højkonjunkturen, som har betydet, at der er kommet flere nybyggede og nyudviklede ejendomme på markedet, siger han.

- I København by og Københavns omegn er omkring 11 procent af de udbudte således nybyggeri. Det afspejler, at mange tør bygge nyt på grund af de gode tider, fortsætter han.

Tallene stammer fra Ejendomstorvet Markedsindeks, som bliver udgivet af Dansk Ejendomsmæglerforening, Ejendomstorvet.dk og Ejendomsforeningen Danmark.

LÆS OGSÅ: Butiksdød hærger i dansk storbyFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD