Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Butikker brænder inde med varer: Minister afviser særlig kompensation

Foto: Foto: Christoffer Regild / FolketingetTuesday den 26 January 2021 kl. 11:48 af: Kristian Holgersen

Der er ingen særlig støtte på vej til de butikker, som brænder inde med bunker af sæsonvarer. Sådan lyder svaret fra erhvervsministeren.

For tiden har mange butikker svært ved at komme af med sæsonbetonede varer som eksempelvis vintertøj, fordi restriktionerne i detailhandlen lægger en dæmper på salget.

Det kan føre til likviditetsproblemer, når hylderne skal fyldes op med nye varer til foråret, lyder advarslen fra det konservative folketingsmedlem Niels Flemming Hansen. Han er selv medejer af skokæden Holst Sko og har spurgt ind til erhvervsministerens syn på sagen.

I svaret afviser den fungerende erhvervsminister - Dan Jørgensen (A) - at hjælpe butikkerne gennem en udvidelse af kompensationsordningerne.


Læs hele svaret fra fungerende erhvervsminister Dan Jørgensen (A) HER


- Regeringen og Folketinget har igangsat en lang række initiativer for at holde hånden under de danske virksomheder og butikker, skriver ministeren i sit svar og fortsætter:

- Varelagrene vil dog som udgangspunkt ikke blive dækket af kompensationsordningerne, hvilket kan skabe likviditetsudfordringer hos nogle virksomheder. Såfremt virksomheder i øvrigt er sunde virksomheder, vil det være muligt at søge om lån, garanti eller kredit i et pengeinstitut for at få ny likviditet.

Ministeren fremhæver, at små og mellemstore virksomheder kan få op til 90 procent statsgaranti på lån, garantier eller kreditter, hvis de ellers kan godtgøre en økonomisk nedgang på grund pandemien.

- Regeringen vil løbende holde øje med, hvorvidt der vurderes at være behov for yderligere forlængelse af hjælpepakkerne, heriblandt også garantiordningerne, slutter Dan Jørgensen.

Kommer til at ramme mange specialbutikker

Hos stifteren af detailfolk.dk, Dennis Clausager, der også driver fire modebutikker på Sjælland, er der frustration over den blanke afvisning.

- Vi står og er forhindret i, at sælge de sæsonvarer vi har på lager og vil få retur, når vi kan bytte julegaver på et tidspunkt. Det er store nedskrivninger vi kommer til at foretage, samtidig med, at kompensationspakkerne i forvejen jo kun dækker dele af de store månedlige omkostninger, forklarer Dennis Clausager og fortsætter:

Det her kommer til at ramme rigtig mange i specialhandlen – både store og små. Situationen er endnu mere frustrerende og dybt konkurrenceforvridende fordi, at dagligvarebutikkerne kan sælge deres sæsonvarer som normalt og dermed står meget stærkere end udvalgsvarebutikkerne, når regnskabet skal gøres op, lyder det afslutningsvis fra Dennis Clausager.Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD