Butikker brænder inde med varer: Minister afviser særlig kompensation
Der er ingen særlig støtte på vej til de butikker, som brænder inde med bunker af sæsonvarer. Sådan lyder svaret fra erhvervsministeren.
For tiden har mange butikker svært ved at komme af med sæsonbetonede varer som eksempelvis vintertøj, fordi restriktionerne i detailhandlen lægger en dæmper på salget.
Det kan føre til likviditetsproblemer, når hylderne skal fyldes op med nye varer til foråret, lyder advarslen fra det konservative folketingsmedlem Niels Flemming Hansen. Han er selv medejer af skokæden Holst Sko og har spurgt ind til erhvervsministerens syn på sagen.
I svaret afviser den fungerende erhvervsminister - Dan Jørgensen (A) - at hjælpe butikkerne gennem en udvidelse af kompensationsordningerne.
Læs hele svaret fra fungerende erhvervsminister Dan Jørgensen (A) HER
- Regeringen og Folketinget har igangsat en lang række initiativer for at holde hånden under de danske virksomheder og butikker, skriver ministeren i sit svar og fortsætter:
- Varelagrene vil dog som udgangspunkt ikke blive dækket af kompensationsordningerne, hvilket kan skabe likviditetsudfordringer hos nogle virksomheder. Såfremt virksomheder i øvrigt er sunde virksomheder, vil det være muligt at søge om lån, garanti eller kredit i et pengeinstitut for at få ny likviditet.
Ministeren fremhæver, at små og mellemstore virksomheder kan få op til 90 procent statsgaranti på lån, garantier eller kreditter, hvis de ellers kan godtgøre en økonomisk nedgang på grund pandemien.
- Regeringen vil løbende holde øje med, hvorvidt der vurderes at være behov for yderligere forlængelse af hjælpepakkerne, heriblandt også garantiordningerne, slutter Dan Jørgensen.
Kommer til at ramme mange specialbutikker
Hos stifteren af detailfolk.dk, Dennis Clausager, der også driver fire modebutikker på Sjælland, er der frustration over den blanke afvisning.
- Vi står og er forhindret i, at sælge de sæsonvarer vi har på lager og vil få retur, når vi kan bytte julegaver på et tidspunkt. Det er store nedskrivninger vi kommer til at foretage, samtidig med, at kompensationspakkerne i forvejen jo kun dækker dele af de store månedlige omkostninger, forklarer Dennis Clausager og fortsætter:
Det her kommer til at ramme rigtig mange i specialhandlen – både store og små. Situationen er endnu mere frustrerende og dybt konkurrenceforvridende fordi, at dagligvarebutikkerne kan sælge deres sæsonvarer som normalt og dermed står meget stærkere end udvalgsvarebutikkerne, når regnskabet skal gøres op, lyder det afslutningsvis fra Dennis Clausager.
Flere detailnyheder | Gå til forsiden |
Relaterede nyheder
Erhvervsminister afviser opfordring fra oprørte butikker
Erhvervsminister Kollerup svarer på massiv kritik
29 handelsbyer i fælles opråb til statsministeren og Brostrøm
Tøjkæder i opråb til statsministeren: Vi har brug for fair behandling
Afstemning
Seneste nyheder
Netbutik køber virksomhed kendt fra DR-program
Kaffebutik bliver til en lille kæde
Danske stormagasiner satser på eksklusivt genbrug
Elev fra Matas løber med førstepladsen ved Fagprøveprisen
Ruller nyt smileymærke ud i landets butikker
Se de tre stærke prismodtagere ved årets Danish Retail Award
Fastholder mål om 40-50 butikker på dansk grund
Overtager ejerskab af møbelkæde for 1 krone
Seneste afstemninger
(Primært specialhandel) Hvordan er salget gået i første kvartal af 2023?
(Primært arbejdsgiver) Er den nye overenskomst fonuftig?
Hvordan endte julesalget 2022? (Primært specialhandel)
Hvordan endte Black Friday/Black Week salgsmæssigt sammenlignet med 2021? (Primært specialhandel)
Mest læste nyheder
Seneste nyheder
Seneste blogindlæg
Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt?
”Grøn” markedsføring er blevet et brandvarmt emne
Stop skævvridningen og vis erhvervssind: Udskyd udbetalingen af feriepenge og hjælp flere brancher!
Længere reklamationsret giver ikke mere holdbare produkter
Kære erhvervsminister: her er 5 grunde til at din argumentation om tilladt non-food salg i supermarkeder ikke holder en meter