Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Hårdt prøvet konkurskæde er igen havnet i alvorlige problemer

Foto: CrossEyesTuesday den 15 June 2021 kl. 11:17 af: Kristian Holgersen

Et mislykket væksteventyr i 2017 har været en tung klods om benet på dansk brillekæde, som nu er taget under rekonstruktion.

Selskabet bag brillekæden CrossEyes er  under rekonstruktion, fremgår det af en opdatering i cvr-registeret.

Ifølge den adm.direktør - Søren Møller - er CrossEyes stadig påvirket af fejlslagne satsninger, som efterhånden går en håndfuld år tilbage i tiden.

Dengang havde Crosseyes ambitioner om at åbne 300 butikker i Danmark og udlandet. Men planerne blev aldrig til virkelighed. Tværtimod. I 2017 måtte CrossEyes igennem en konkurs og rekonstruktion, og siden har brillekæden kørt videre på et væsentligt lavere blus.

- Den efterfølgende oprydning og transaktion fra franchisekoncept til selvejende, dansk kæde var en meget tung og omkostningsfuld transaktion, som efterfølgende har tynget virksomheden meget, skriver Søren Møller i et opslag på LinkedIn.

- Covid-19-krisen betød yderligere pres på økonomien generelt, da det gav et større tab på udenlandske debitorer, udover de tab man fik under nedlukningen i Danmark, skriver han.

Gæld for millioner

Til Finans anslår Rune Richelsen - senioradvokat hos Bech-Bruun Advokatpartnerskab - at gælden i CrossEyes er på omkring 30 millioner kroner, selvom Søren Møller ikke kan genkende det beløb. Både Skat og leverandører skulle have penge til gode.

- CrossEyes har i en længere periode ikke har haft likviditet til at betale sine kreditorer - herunder Skat, hvor afvikling af et lån har været misligholdt. Samtidig er selskabet tynget af den tidligere gæld. Ganske kort har det ikke været muligt for selskabet at omsætte tilstrækkeligt for at overholde forpligtelserne, siger Rune Richelsen til Finans.

I opslaget på LinkedIn hæfter Søren Møller sig ved, at de otte butikker klarer sig udmærket isoleret set.

- De danske butikker har udviklet sig meget positivt igennem de sidste to år, hvor det hårde disciplinerede arbejde har båret frugt, og genererer i dag overskud på den primære drift – på trods af de svære odds, skriver han på LinkedIn.

I det seneste årsregnskab - som gælder for 2019 - opnåde CrossEyes Group ApS et overskud på 241.000 kroner. 

LÆS OGSÅ: Verdensstjerne sørger for ekstrem vækst til dansk brillemærkeFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD