Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Adskillige fejl: Ejer af brillekæde får kritik af revisor

Foto: CrossEyesThursday den 8 October 2020 kl. 11:54 - Kilde: Finans

Ejeren af dansk brillekæde har offentliggjort et rodet regnskab. Ifølge revisoren er bogføringen mangelfuld og indeholder adskillige fejl.

Søren Møller - ejer af brillekæden Crosseyes - har netop fremlagt et årsregnskab for holdingselskabet Sost Holding, som får en del kritik med på vejen fra revisoren. Det skriver Finans.

Gennem Sost Holding sidder Søren Møller på 70 procent af Crosseyes, som i øjeblikket har otte butikker.

- Selskabets bogføring og det øvrige grundlag for selskabets årsregnskab er mangelfuldt og indeholder adskillige fejl i relation til mellemregninger med tilknyttede virksomheder, korrektioner på tidligere periodes afholdte omkostninger i forhold til momsindberetninger og skyldige omkostninger, skriver revisoren i årsrapporten for 2019.

- På tidspunktet for afgivelse af vores revisionspåtegning på årsregnskabet har det endnu ikke været muligt for ledelsen at rette op på manglerne og rette fejlene, skriver revisoren.

Årets resultat i holdingselskabet lander på minus 766.000 kroner. Finans er ikke lykkedes med at få en kommentar fra Søren Møller.

Økonomiske problemer

For en lille håndfuld år siden havde Crosseyes ambitioner om at nå 150 butikker i Danmark og udlandet. Men de planer blev aldrig ført ud i livet.

Den offensive strategi endte derimod med at sende Crosseyes ud i en rekonstruktion, og siden har brillekæden været på et væsentligt lavere blus.

- Da jeg startede CrossEyes i sin tid var det med masser af hjerteblod og et oprigtigt ønske om at forandre branchen, har Søren Møller tidligere sagt i en pressemeddelelse.

- Men det fokus mistede jeg undervejs, fordi det pludselig kom til at handle om flest mulige prikker på landkortet. Derfor var den her turnaround helt nødvendig, fortsatte han.

Lille plus

I det seneste årsregnskab, som blev lagt frem i september, kan CrossEyes Group Aps bogføre et overskud på godt 240.000 kroner.

Men coronakrisen har gjort udsigterne for 2020 noget dystre.

- Covid-19 pandemien har skabt væsentlig usikkerhed for selskabet og branchen, og det kan også påvirke selskabets indtjening negativt i den kommende tid. På længere sigt vurderes selskabets strategi imidlertid fortsat at være intakt, fremgår det af årsrapporten.

LÆS OGSÅ: Optikerkæde vil ruske op i branchen med Netflix-inspiration

Læs hele artiklen på Finans


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD