Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Flere restriktioner meldes på vej til detailhandlen: - Uforståeligt

Foto: detailfolk.dkI disse kommuner indføres de nye restriktioner:

Albertslund
Ballerup
Brøndby
Dragør
Gladsaxe
Frederiksberg
Gentofte
Glostrup
Hvidovre
Høje-Taastrup
Herlev
Ishøj
København
Lyngby-Taarbæk
Rødovre
Tårnby
Vallensbæk

Kilde: Flere medier

Tuesday den 1 December 2020 kl. 09:44 af: Kristian Holgersen

Butikkerne i hovedstadsområdet bliver ramt af nye restriktioner, lyder det på vandrørene. Men HK Handel og Dansk Erhverv sætter foden ned.

Selvom regeringen ikke har meldt noget officielt ud om de kommende corona-restriktioner for hovedstadsområdet, så er flere dele af planen begyndt at sive ud til landets medier fra politikerne på Christiansborg.

Ifølge Ekstra Bladet og Berlingske kommer der blandt andet til at være et øget fokus på at dæmpe smitten blandt de unge og i detailhandlen.

Det får nu Dansk Erhverv og HK Handel til at sætte foden ned i et fælles opråb.

- Det er meget ærgerligt og bekymrende, at smittetrykket fortsat er højt i hovedstadsområdet. Vi kan sagtens se fornuften i, at der sættes ind med tiltag rettet mod unge mennesker. Det er primært i denne gruppe, at vi ser flest nye smittede, siger Henrik Hyltoft. Han er markedsdirektør i Dansk Erhverv.

- Men når det gælder detailhandlen, så er der allerede en række restriktioner. Og vi har ikke set evidens for, at der er et problem her, fortsætter han.

HK Handel: Svært at forstå

Blandt de restriktioner, som regeringen ventes at offentliggøre en af de nærmeste dage, skulle være et loft over antallet af kunder i butikkerne, som til gengæld får mulighed for at udvide åbningstiden.

Samtidig skal gågaderne være indrettet, eksempelvis ved ensretning, så juletrafikken ikke klumber sammen.

Men ifølge formanden i HK Handel - Per Tønnesen - er der slet ikke brug for at stramme grebet yderligere om detailhandlen.

- Vi minder om, at de nuværende restriktioner allerede nu sikrer, at vi kan handle ind på betryggende vis. Eksempelvis er Black Friday lavet om til Black Week, og tilbuddene spredt ud over en uge for at sprede kundestrømmen, siger han og fortsætter:

- På den baggrund kan det være svært at forstå, hvorfor det skulle være nødvendigt med yderligere restriktioner. Især når man tager i betragtning, at der ikke er påvist noget reelt smitteudbrud med udgangspunkt i detailhandlen, som kan begrunde yderligere restriktioner.

LÆS OGSÅ: Regeringen kommer med ni opfordringer til landets butikkerFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD