Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Regeringen vil give butikstyve en hårdere straf

Foto: Foto: Christoffer Regild / FolketingetMonday den 2 November 2020 kl. 11:49 af: Kristian Holgersen

Snart skal politikerne på Christiansborg se på et lovforslag, der skærper straffen for butikstyveri. Dansk Erhverv bakker op.

Folk med lidt for lange fingre kan risikere at få en hårdere straf, hvis de eksempelvis bliver fanget i at stjæle en computer eller et dyrt par sko fra landets butikker.

Til december skal Folketinget nemlig se på et lovforslag fremlagt af regeringen, som skærper straffen for butikstyveri. Som loven er nu, går strafferammen normalt fra bøde og til fængsel i op til et år og seks måneder.

Udsigt til strengere straffe falder i god jord hos Dansk Erhverv.

- Dansk Erhverv er meget tilfredse med, at der lægges op til en skærpelse af strafniveauet i butikstyveritilfælde. Alt for ofte står bødestraffen ikke mål med værdien af de genstande, der bliver stjålet, hvorfor straffen ikke har den nødvendige afskrækkende effekt, skriver organisationen på sin hjemmeside.

Tidligere på året har også De Samvirkende Købmænd været ude at tale for strengere straffe.

- Bøderne begynder på et niveau, der er lavere end bøden for at gå over for rødt lys. Det er et tegn på, at man fra samfundets side ikke ser alvorligt nok på butikstyverier, sagde vicedirektør Claus Bøgelund Nielsen i februar.

De Samvirkende Købmænd har udarbejdet en lille lovpakke med fire hovedpunkter: 1) Hårdere straf for butikstyveri, 2) Styrket fokus på varetægtsfængsling og udvisning, 3) Mulighed for at trække dømte i løn i erstatningssager og 4) Øget brug af hemmelige agenter i hælerisager.

LÆS OGSÅ: Butikstyveri: Købmænd har fire konkrete ønsker til politikerneFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD