Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Regeringen vil genåbne hele detailhandlen

Foto: detailfolk.dkThursday den 7 May 2020 kl. 10:57 af: Kristian Holgersen

Udmeldinger fra både fagfolk og politikere peger i samme retning. En yderligere genåbning af detailhandlen kan være meget tæt på.

En samlet plan for næste fase af genåbningen er torsdag formiddag endnu ikke forhandlet hjem på Christiansborg.

Men der kan meget vel være godt nyt på vej til detailhandlen.

- På baggrund af de foreløbige ønsker fra partierne vil det være regeringens forslag, at vi med fase to blandt andet genåbner hele detailhandlen, herunder storcentre, at restauranter og caféer kan begynde at åbne igen, og at de store skolebørn får mulighed for at få mere af deres hverdag tilbage, siger statsminister Mette Frederiksen (A) til Ritzau ifølge DR.

Forhandlingerne om en genåbning sker blandt andet på baggrund af en ny rapport fra Statens Serum Institut, som viser, at detailhandlen og flere andre dele af samfundet kan genåbnes yderligere uden at belaste smittetrykket alvorligt.

Statsministeren har tidligere meldt ud, at den endelige belsutning om genåbningens næste fase vil blive taget tæt på 10. maj.

Må ikke give økonomisk bagslag

Hos Dansk Erhverv mener den administrerende direktør, Brian Mikkelsen, at det er på høje tid at lukke op.

- Meget tyder på, at vi som minimum kan se frem til, at der kommer yderligere åbning af detailhandlen, storcentre, restauranter og caféer, siger han i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Nu forestår så politiske forhandlinger, og vi opfordrer politikerne til at sikre mest mulig genåbning til gavn for erhvervslivet og dermed dansk økonomi og danske arbejdspladser.

Men Brian Mikkelsen peger samtidig på, at skal restauranter og caféer åbne med mange restriktioner, så forudsætter det en lineær kompensationsmodel, så det ikke giver økonomisk bagslag at optrappe aktivitet.

LÆS OGSÅ: Tørre corona-tæsk sender detailsalget til tællingFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD