Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

”Grøn” markedsføring er blevet et brandvarmt emne

- Lone Rasmussen, Dansk Erhverv
Læs bloggen her

Optimistiske shoppingcentre gør klar til genåbning

Foto: detailfolk.dkOnsdag den 6 maj 2020 kl. 10:48 af: Kristian Holgersen

Flere dage før regeringen lægger næste fase af genåbningen frem, står shoppingcentrene på spring. En forbigåelse vil være “tragisk.”

Mange shoppingcentre har blikket stift rettet mod den næste fase af genåbningen, hvor der skulle være en reel chance for, at hverdagen så småt vender tilbage.

Det gælder blandt andet shoppingcentret Ro’s Torv i Roskilde, hvor alt skulle være på plads. Kun grønt lys fra regeringen mangler.

- Vi har fået opsat afstandsmærker på gulvet i hele centret, så folk ikke er i tvivl om, at de skal holde afstand. Vi har et kundetællersystem, som hjælper os med, hvor mange kunder der er i centret, så vi ikke overstiger det antal, vi må ifølge vores kvadratmeter, siger centerchef Lisbeth Wilstrup i en pressemeddelelse.

- Der er selvfølgelig også opsat sprit ved alle indgange, samt ved knudepunkter i centret, og så sørger vi for at holde vores kunder informeret omkring de forbehold, der skal tages, når man shopper, siger hun

Men om regeringen tager shoppingcentrene med i næste fase af genåbningen af samfundet står endnu hen i det uvisse - og en endelig beslutningen bliver først taget sent på ugen, sagde statsminister Mette Frederiksen (A) i et interview med DR søndag aften.

Tragisk at blive forbigået

Ifølge Berlingske er shoppingcentrene dog på listen over de dele af erhvervslivet, regeringen gerne vil have i gang igen, og det styrker troen på en mulig genåbning allerede fra på mandag.

Skulle landets shoppingcentre alligevel blive forbigået, kommer det til at få konsekvenser.

- Det vil være virkelig tragisk for både butikkerne og økonomien, lyder advarslen fra Jesper Faurholdt til Berlingske. Han er adm. direktør for Danske Shoppingcentre.

- Det scenarie tør jeg slet ikke tænke på. Vi er dog optimistiske. Vi kan ikke se, at vi ikke skulle kunne håndtere det her på fuldstændig sikker og ansvarlig vis, fortsætter han.

Mange af butikkerne i shoppingcentre har desuden oplevet store udfordringer med hjælpepakkerne, fordi det ofte ikke er muligt at få fuld kompensation. Senest har Sportmaster kritiseret ordningen i BT.

Landets shoppingcentre rummer omtrent 5.000 butikker.

LÆS OGSÅ: Organisation: Shoppingcentre kan genåbnes på forsvarlig visFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD