Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Giganter og shoppingcentre går i hi: - Svært at se enden

Foto: detailfolk.dkWednesday den 18 March 2020 kl. 11:35 af: Flere medier

Lyset bliver slukket flere og flere steder. Shoppingcentre, restauranter, tøjbutikker og Ikea-varehuse går nu i hi for coronavirussen.

Nedlukningen af butikker fortsætter med at tikke ind.

Tidligere på dagen kunne Ikea oplyse, at alle varehusene i Danmark nu bliver lukket ned midlertidigt. Netbutikken fortsætter med at tage imod kunder.

- På opfordring fra regeringen, har vi de seneste dage forsøgt at holde vores varehuse åbne som normalt på, mens vi har taget de forholdsregler Sundhedsstyrelsen har anbefalet. Nu opfordrer regeringen til mere drastiske handlinger, hvilket vi naturligvis bakker op om, skriver Ikea på sin hjemmeside.

Datoen for en mulig genåbning bliver ikke lagt frem.

H&M lukker alle sine butikker

Tøjgiganten H&M har ligeledes valgt holde en pause. En stor del af butikkerne var i forvejen ramt af nedlukningen af landets shoppingcentre.

- Hvornår vi åbner igen afhænger af regeringens anbefalinger, som vi følger tæt. Lige handler det om at beskytte alle og minimere spredningen af covid-19, skriver H&M på sin danske facebookside.

En anden stor spiller på det danske marked - tøjkoncernen DK Company - har som bebudet også valgt at trække stikket. Butikkerne er lukket ned og alle 125 medarbejdere på kontorerne afskediget, skriver TV Midtvest.

Coronakrisen kommer til at koste en milliard kroner, vurderer topchef Jens Poulsen.

- Vi bliver ramt fra alle fronter på én gang. Sommersalget mister vi, men vi kan heller ikke gå ud og lave vores jule-indsalg til butikkerne lige nu, fordi det hele er lukket ned. Vi kan ikke komme rundt i verden, siger han til TV Midtvest.

Ingen shoppingcentre

I går kunne statsminister Mette Frederiksen annoncere, at en række forretninger som restauranter, frisører og solcentre skulle lukke ned fra onsdag klokken 10.

Det gjaldt også landets storcentre, hvor kun udvalgte butikker fortsat må tage imod kunder.

- Det er svært at se enden på det her, siger centerchef for Broen i Esbjerg, Janni Baslund Dam, til DR.

- Vi kender ikke rigtig den endelige slutdato på denne situation. Jeg tror, alle vil sige, at det er en bekymrende situation, vi står i, fortsætter hun.

LÆS OGSÅ: Lokale butikker bliver en del af ny Ikea-serviceFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD