Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
Læs bloggen her

Organisation: Shoppingcentre kan genåbnes på forsvarlig vis

Foto: detailfolk.dkFredag den 1 maj 2020 kl. 09:33 af: Kristian Holgersen

Lige siden midten af marts har der været stille i de danske shoppingcentre. Men de kan sagtens åbne igen, mener Ejendom Danmark.

En onsdag formiddag i marts blev alle landets shoppingcentre lukket for at nedbringe smitten af coronavirus. Godt 40 dage senere er billedet det samme - størstedelen af butikkerne har stadig døren låst.

Flere andre steder i samfundet begynder hverdagen dog lige så langsomt at vende tilbage, og sådan burde det også snart blive for shoppingcentrene. De kan nemlig håndtere en genåbning på kontrolleret vis, lyder budskabet fra erhvervsorganisationen Ejendom Danmark.

- Mange butikker i shoppingcentre har oplevet meget store udfordringer - også med hjælpepakkerne, siger Jannick Nytoft i en pressemeddelelse. Han er er adm. direktør i Ejendom Danmark.

- Men vi kan se, at en genåbning af shoppingcentrene sagtens kan lade sig gøre på forsvarlig vis, ligesom centrene har lært af erfaringer fra andre megamarkeder, der er åbne. Kunderne, sikkerheden og en forsvarlig infrastruktur er der, så nu mangler vi lige, at butikker får lov til at drive forretning igen, siger han.

Planerne ligger klar

Shoppingcentrenes infrastruktur er holdt fuldt funktionsduelig, og der ligger mange steder allerede udførlige planer for genåbning, der er tilpasset de nye sundhedsregler, lyder det fra Ejendom Danmark.

I mange centre kan man overvåge antallet af gæster i real-time, og der er også gode muligheder for at styre gæsternes færden rundt i centeret

- Nedlukningen af butikkerne i shoppingcentrene har selvfølgelig ramt antallet af besøgende hårdt – men 1/3 af gæsterne kommer der altså stadig, siger Jannick Nytoft og fortsætter:

- Så selvom mange butikker har holdt lukket, har centrene god viden og erfaring, der kan bruges fra dag 1, når svingdørene får lov at køre igen.

Der er omkring 5.000 butikker i landets shoppingcentre, hvoraf de fleste er blevet pålagt at lukke ned.

LÆS OGSÅ: Danske Shoppingcentre: Nogle butikker overlever ikkeFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD