Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Butikker opgiver at anmelde tyverier

Foto: detailfolk.dkTuesday den 20 November 2018 kl. 10:19 - Kilde: TV2

Mange butikker dropper at anmelde tyverier, fordi det ikke kan betale sig. Politiet har travlt med andre opgaver, siger formand.

Når der har været tyve på spil i butikken, så fører det langtfra altid til en politianmeldelse. Det skriver TV2.

Ifølge en rundspørge blandt 200 købmænd, som tv-stationen har foretaget sammen med De Samvirkende Købmænd, svarer to ud af tre, at de en eller flere gange har undladt at anmelde butikstyve.

Hos 42 procent er årsagen, “at man ikke får noget ud af det,” mens 26 procent svarer, at “politiet alligevel ikke reagerer.”

Brille-Huset i Kalundborg er et af de steder, hvor mindre tyverier normalt ikke sendes videre til politiet.

- Det er simpelthen for besværligt. Vi skal selv ind og finde anmeldelsesblanketter på nettet og bruge en masse tid på det, siger indehaver Christian Lind til TV2 Øst.

- Og vi ved også godt, at vi ikke får en pind ud af det. Så vi orker ikke rigtigt at lave de anmeldelser, når det bare er småting, fortsætter han.

Politiet er hængt op

Ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, har politiet simpelthen for meget at se til efter terrorangrebet ved Krudttønden og synagoen i 2015.

- Der skal være et helt andet fokus på terror, sikkerhed og store opgaver, der kræver store ressourcer, siger han til DR.

- Og hver gang der bliver prioriteret, er der noget, der bliver nedprioriteret. Og det er så det her område, som der nok ikke har været nok fokus på de senere år, fortsætter han.

Strammere kurs

For at dæmme op for især de organiserede butikstyverier, som flere butikker i stigende grad føler sig ramt af, har justitsminster Søren Pape Poulsen (K) netop fremsat et nyt politisk udspil.

Det skriver flere medier på baggrund af en pressemeddelelse fra Justitsministeriet.

Planerne inkluderer blandt andet øget patruljering i områder, hvor butikstyvene har vist sig særlig aktive, og en fordobling af bødesatserne.

LÆS OGSÅ: Billeder af formodede butikstyve får Facebook til at gløde

Læs hele artiklen på TV2


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD