Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

”Grøn” markedsføring er blevet et brandvarmt emne

- Lone Rasmussen, Dansk Erhverv
Læs bloggen her

Flere grove tyverier plager butiksansatte

Foto: detailfolk.dkMandag den 6 februar 2017 kl. 06:00 af: Kristian Holgersen

Flere tyve er blevet hæmningsløse og kan være svære at håndtere, lyder det fra butiksansatte i ny undersøgelse fra HK Handel.

En stor del af medlemmerne i HK Handel bliver udsat for hyppigere og mere voldsomme butikstyverier, viser en ny undersøgelse, som Epinion har gennemført. Det skriver fagforeningen i en pressemeddelelse.

Selvom antallet af politianmeldelser på området er faldet en smule gennem det sidste år, så oplever 40 procent af deltagerne i undersøgelsen, at der sker flere butikstyverier. Samtidig svarer 37 procent, at tyvene i stigende omfang arbejder i organiserede grupper og ofte fremstår mere hæmningsløse. 

- “De er blevet mere verbalt grove og truende. De stjæler mere, fordi ingen tør konfrontere dem, lyder et uddybet svar i undersøgelsen.

En anden fortæller:

- “De er ligeglade, og de virker truende, hvis man vil stoppe dem”.

Må lade tyvene gå

Ifølge undersøgelsen har 44 procent set sig nødsaget til at lade butikstyve gå, selvom de er blevet fanget på fersk gerning. Det er med til at skabe en følelse af afmagt hos personalet, lyder det fra en tillidsrepræsentant.

- Det er ekstremt frustrerende for personalet at være vidne til tyverier, hvor butikstyvene er så kyniske, siger Ulla Jensen i pressemeddelelsen. Hun er formand for tillidsrepræsentanterne i Landsklubben Irma Butik.

- Det er ansvarlige og loyale medarbejdere, som føler sig stærkt krænket af, at butikstyvene stjæler for næsen af dem. Ofte sker der det, at en eller to holder personalet beskæftiget, mens en tredje tager for sig af varerne, fortsætter hun.

Frustrationen bliver kun større af, at 46 procent oplyser, at de har været udsat for, at politiet ikke har haft tid til at komme ud til butikstyverier.

Undersøgelsen er foretaget på nettet af Epinion og bygger på 300 besvarelser fra butiksansatte medlemmer af HK Handel.

LÆS OGSÅ: Supermarkeder går nye veje i kampen mod tyveriFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD