Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
Læs bloggen her

Politiet sigter butiksejer i Facebook-sag

Foto: detailfolk.dkAfstemning

Er det i orden at bringe navne på og ansigter af butikstyve på Facebook?

Ja, hvis det kan hjælpe med opklaringen af tyveri
 
Nej, selvtægt går ikke. Det er politiets opgave alene
 
Puha, den er svær. Jeg ved det ikke
 
Onsdag den 21 oktober 2015 kl. 06:10 - Kilde: Århus Stiftstidende

Efter offentliggørelse af billede, video og navne på tricktyve, der stjal i hans butik, er butiksejer i Odder blevet sigtet. Han fortryder intet.

- Jeg har fra starten af sagt, at jeg godt vidste, at jeg overtrådte loven ved at bruge Facebook på denne måde. Og jeg er klar til at tage min straf. Jeg glæder mig dog over den massive opbakning, jeg har fået fra mange sider. 95 procent af de mange, der skriver på vores Facebook-side, er positive i forhold til det, jeg har valgt at gøre.

Sådan fortæller butiksejer Brian Mikkelsen til Århus Stiftstidende.

Han ejer Guldklumper.dk og er blevet sigtet af Østjyllands Politi, fordi han for nylig lagde et billede, video samt navnene på tre tricktyve på Facebook, der stjal varer for godt 6.500 kroner i hans butik i Odder.

Brian Mikkelsen har fået oplyst af Østjyllands Politi, at politiet har modtaget en anmeldelse mod ham for overtrædelse af persondataloven, ligesom der er rejst sigtelse mod de tre kvinder, der står bag tyveriet.

Derfor offentliggørelsen

Selv har Brian Mikkelsen anmeldt en person, der telefonisk har truet ham, fordi han har lagt både navne og en video af de tre kvinder på Facebook, skriver Århus Stiftstidende.

- Jeg har anmeldt tyveriet via politiets hjemmeside. Det gjorde jeg, da jeg via Facebook havde fået oplyst identiteten på tyvene. Men beskeden fra politiet lød, at de ikke kunne gøre noget, medmindre de personer, der havde navngivet tyvene, stod frem. Og jeg havde lovet dem fuld anonymitet. Derfor stod jeg i en situation, hvor jeg ikke så anden udvej end at gå skridtet videre og skrive navnene på tyvene og vise overvågningsvideoen, forklarer butiksejeren til Århus Stiftstidende.

LÆS OGSÅ: Facebook hjælper butikker med at sælge

Første af sin slags i Danmark

Sagen fra Odder er den første af sin slags i Danmark, og der er derfor ingen præcedens i forhold til en evt. straf til Brian Mikkelsen.

Tilbage i 2008 lagde den aarhusianske guldsmed Preben Randløv en video på Youtube, hvor man kunne se en person røve Randløvs butik. Sagen udløste i første omgang en bøde til Preben Randløv på 2000 kroner, men efterfølgende valgte Vestre Landsret at frifinde ham, skriver Århus Stiftstidende.

Se Brian Mikkelsens opslag på Facebook fra 14. oktober her

Læs hele artiklen på Århus Stiftstidende


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD