Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Antallet af konkurser falder trods coronakrisen

Foto: detailfolk.dkMonday den 9 November 2020 kl. 06:00

En frygtet konkursbølge lader vente på sig, viser tal. Men det er for tidligt at ånde lettet op for erhvervslivet.

I oktober blev der registreret 177 konkurser blandt landets aktive virksomheder, og det er to procent færre end i september.

Det viser en måling fra Danmarks Statistik, hvor den frygtede bølge af konkurser stadig ikke har vist sig. Faktisk er konkursrisikoen den laveste siden 2015.

- Det må siges at være en artig overraskelse. Da viruskrisen ramte i foråret, var der ellers en begrundet frygt for, at en stor konkursbølge ville ramme dansk økonomi, skriver Dansk Erhverv i en kommentar til tallene.

Men faren fra coronakrisen er langtfra drevet over. Mange dele af erhvervslivet er stadig hårdt ramt af faldende omsætning og kan med tiden løbe ind i en konkurs, lyder advarslen fra Dansk Erhverv.

Nogenlunde samme vurdering kommer fra Dansk Industri.

- Desværre står vi nu midt i en anden bølge, som truer med at slå opsvinget i stykker, inden det for alvor kom i gang igen, siger Allan Sørensen. Han er cheføkonom i Dansk Industri.

- Hjælpepakkerne har holdt hånden under virksomhederne i en meget turbulent tid, og det har holdt antallet af konkurser nede. Konkurser indtræder dog typisk også med en vis forsinkelse, så der kan godt komme mange flere konkurser i kølvandet på coronakrisen, siger han.

LÆS OGSÅ: Konkurs rammer selskaberne bag to spisekæderFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD